Akıllı telefon satacaklara uyarılar yapıldı

Gelişen teknoloji ile beraber tablet ve telefon fiyatlarının  sürekli olarak ucuzluyor olması bizi elimizdeki cihazları yenileyebilmek konusunda da teşvik etmektedir.

Akıllı telefon satacaklara uyarılar yapıldı

Gelişen teknoloji ile beraber tablet ve telefon fiyatlarının  sürekli olarak ucuzluyor olması bizi elimizdeki cihazları yenileyebilmek konusunda da teşvik etmektedir. Herkes yeni telefonlarını almadan önce eskimiş olan teknolojik cihazlarını da elden çıkartabilmek amacı ile uğraşmaktadır.

Cihazlarınızı satışını yapmadan önce bilgilerinizi silmek konusunda uzmanlardan uyarı var. Çünkü silme işlemi gerçekleşirken bazı telefonlar, dosyalarınızın yerine yalnızca dosya sistemini temizlemekte olduğu için bazı hackleme yada veri kurtarmaya yarayan araçlar, fotoğraflarınızı ve daha fazlasını da geri getirebilmektedir.

Verilerinizi komple silebilmeniz için ek bir araç kullanılmasına gerek yok. Android işletim sisteminde Ayarlar > Güvenlik menüsü altında bulunmakta olan şifreleme seçeneğini kullanıp tüm cihazınıza şifreleme işlemi yapın. Bu seçenek, farklı markalardaki telefon veya cihazlarda farklı menüler altında  da bulunabilmektedir.

Şifrelemeler için kullanmakta olduğunuz PIN kodu ekran kilidinden farklı olmalıdır ve bu parolayı kesinlikle unutmamalısınız. Şifreleme işlemini gerçekleştirdikten sonra Yedekleme ordan da sıfırlama menüsü altında bulunan fabrika ayarlarına döndür butonuna basarak telefonunuzu ya da tabletinizi sıfırlayabilirsiniz.. Artık telefonunuzda bulunmakta olan verilerinizi yabancıların eline geçmeyeceğinden de emin olabilirsiniz.

iPhone veya iPad'lerde  ise donanımsal olarak şifreleme metodu kullanıldığından dolayı, bu tarz veya buna benzer bir önlem almanıza gerek bulunmuyor.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.