Amazon şirketi Apple şirketini de geçti

12 senelik bir saltanatın hemen sonrasında Apple şirketi, dünya üzerindeki en değerli markası olma konusundaki unvanını Amazon şirketine kaptırmış bir durumda.

Amazon şirketi Apple şirketini de geçti


12 senelik bir saltanatın hemen sonrasında Apple şirketi, dünya üzerindeki en değerli markası olma konusundaki unvanını Amazon şirketine kaptırmış bir durumda. Bugün paylaşılmış olan 2019 BrandZTM platformunun '‘En Değerli 100 Küresel Marka’' isimli listesine bakılır ise Amazon şirketi, senelik %52 oranında bir artış gösterip Apple şirketini de tahtından etmiş oldu.

1 sene içerisinde çok ciddi  bir anlamda büyüme gösteren Amazon şirketi, 1 sene içerisinde 315,5 milyar dolar tutarında bir kazanç elde etmiş oldu. Amazon şirketinin birinciliğe oturmuş olmasıyla birlikte Apple şirketi 2., Google şirketi de 3. sıraya geçmiş oldu.

İlk 10 içerisinde yer alan isimlere baktığımızda ise Facebook  şirketi 6. sorada yer alan yerini korumayı sürdürürken Alibaba şirketi de ilk kez Tencent şirketinin geçip en değerli Çin asıllı marka olmayı başardı ve 7. sıraya yerleşmiş oldu.

Bütün bu markaların Çin ile Amerika Birleşik Devletleri  arasında yer alan ticari savaştan etkilenmiş olduğunu belirtmekte de bir yarar var. En İyi 100 Marka listesi içerisinde yer alan büyüme, Çin ile birlikte Amerika Birleşik Devletleri arasında yer alan ticari savaştan dolayı son 1 senede %7’nin üstünde yavaşlamış oldu. Tüketicilerin güveni de uygulanmış olan gümrük vergilerinden dolayı araba ile birlikte lojistik ve de  bankaları vurmuş oldu.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.