AMD şirketinin anakartı yeni teknoloji ipuçları verdi

AMD şirketinin yeni grafik donanımına yönelik bilinmekte olan az şeylerden biri yeni Navi mimarisi üstüne kurulacağı fakat çıkmış olan sızıntı haberlerinin yanı sıra çıkartılmış olan sürücüler, projeyi adeta bir odak noktası durumuna getirmeye başlamış oldu.

AMD şirketinin anakartı yeni teknoloji ipuçları verdi


AMD şirketinin yeni grafik donanımına yönelik bilinmekte olan az şeylerden biri yeni Navi mimarisi üstüne kurulacağı fakat çıkmış olan sızıntı haberlerinin yanı sıra çıkartılmış olan sürücüler, projeyi adeta bir odak noktası durumuna getirmeye başlamış oldu. 7 nmlik bir işleme teknolojisinin üstüne kurulmakta olan Navi, daha çok '‘render’' gücünün yanı sıra daha yüksek bir verimliliğe sahip, öte yandan bu  söz konusu mimarinin Sony şirketinin PlayStation 5 konsolunun GPU’su üzerinde kullanılacağı da resmen onaylandı.

Yeni teknoloji ile alakalı açıklanmış olan resmi bilgi fazlasıyla az. Aynı daha öncesinde Vega’da meydana geldiği gibi, yeni mimari bu pazara çok geç gelmekte, bu esnada AMD şirketinin yol haritası da yeni nesildeki belleklerin desteklenecek olduğunu işaret etmekte. AMD şirketinin yeni GPU’sundan da ileri, geliştirmenin  enyeni fazı yeni nesildeki mimariyi göstermekte.

Komachi Ensaka içerisinde nbir PCB sızıntısına bakılır ise, yeni  gelecek devre kartının tasarımı daha öncesinde hiç  bir şekilde görmediğimiz gibi olacak. Sızdıktan hemen sonra silinmiş olan paylaşımdaki fotoğraftan toplanmış bilgiler, yeni teknolojiyle alakalı bir takım bilgileri de bizlere sunmuş oluyor. İlk önce bellek kısmında yer alan pin konfigürasyonu, yeni karşımıza çıkacak AMD şirketine ait GPU’sunun GDDR6 modülleri ile eşleşeceğini doğrulamış oluyor. 16 GB'lik (daha da muhtemel  bir şekilde 8 GB) bellek  ise yeni çekirdekle eşleşmiş olacak, toplam olarak 348 GB/sn veyahut  448 GB/sn’lik bant genişliği de fazlasıyla muhtemel gözükmekte.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.