Android Q işletim sisteminde geri tuşuna yer verilmeyecek

Google şirketi, Android Pie işletim sistemiyle beraber yeni bir tane hareket sistemi sunmuştu, şimdi de Android Q işletim sistemiyle beraber çok daha yeni bir soluk getirmeyi planlamakta.

Android Q işletim sisteminde geri tuşuna yer verilmeyecek


Google şirketi, Android Pie işletim sistemiyle beraber yeni bir tane hareket sistemi sunmuştu, şimdi de Android Q işletim sistemiyle beraber çok daha yeni bir soluk getirmeyi planlamakta. Geri tuşu ise artık yerine gelmiş olacak telefonun her 2 tarafından da kaydırıp geri dönmenizi sağlamış olacak yeni bir kaydırma sistemiyle beraber rafa kaldırılmış olacak. Yeni nesilde yer alan telefonların ekranları artık çok daha fazla  büyüdüğü için, telefonun her 2 tane kenarın da kaydırıp bir önceki işleme  geri dönmenizi sağlayabilecek bir sistem çok daha mantıklı gibi gözükmekte.

Aslında tabiiki de bu şekilde bir sistemi ilk defa görüşümüz değil çünkü aynı sistemi daha öncesinde de Huawei şirketi ile birlikte Xiaomi şirketine ait olan EMUI işletim sistemi üzerinde de açıkça görmüştük. Bu sistemle alakalı tek problem ise, cihazın sol kısmından kaydırma yapmış olduğunuz zaman gerçekleşmekte; bu şekilde yaptığınız zaman Gmail ile birlikte Haritalar ve de Google şirketinin pek çok üçüncü parti uygulamasında yer alan kenar çubuğunu açmaktasınız.

The Verge tarafından yapılmış olan habere bakılırsa, Google şirketi de tasarım ilkelerini komple değiştirmiş olacak, böylelikle de bir defa kaydırmak kenar çubuğunu açabilmenizi, 2 defa kaydırmakta geri gitmenizi sağlamış olacka. Google şirketinin resmi bir şekilde yayımlaması ile beraber Android Q işletim sistemi, yüzlerce milyon cihaz üzerinde de kullanılmaya başlanmış olacak.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.