Apple şirketi 5G konusunda açıklama yaptı

5G desteğine sahip telefonlar, piyasayı yavaş yavaş ele geçirmeye başlamış durumda. Telefon üreten firmalar da artık yeni modelleri üzerinde 5G desteğini  daha ön plana çıkartmakta.

Apple şirketi 5G konusunda açıklama yaptı


5G desteğine sahip telefonlar, piyasayı yavaş yavaş ele geçirmeye başlamış durumda. Telefon üreten firmalar da artık yeni modelleri üzerinde 5G desteğini  daha ön plana çıkartmakta. Fakat Apple şirketi, 5G desteği hususunda sıkıntıyı en fazla çekmiş olan firma şeklinde ismini tarihe yazdırmış bir durumda. Qualcomm şirketiyle yaşanmakta olan dava süreci, Intel şirketinin yapmış oldukları da derken Apple şirketi, her türden ihtimali masaya yatırmış bir durumda. Yapılmış olan bir anlaşmayla beraber 2025 senesine kadar Qualcomm şirketinin ürettiği çipleri kullanacak olduğu açıklanan Apple şirketi, sonraki süreç içerisinde de kendisine yeni çareler aramakta.

Apple şirketinin 5G problemini ele aldığımızda ise olayın, aslına bakılırsa Apple  şirketinden kaynaklı olmadığını anlayabilmekteyiz. Intel şirketi, Apple şirketinin 5G teknolojisinden geri kalma konusunda mahkum etmiş durumda. Apple şirketi, aslına her ne kadar Intel şirketini 5G desteğine sahip çipler hususunda baskı altına almaya çalışmış olsa bile, bu konuyla alakalı bir türlü başarılı olamamış durumda. Intel şirketinin de 5G desteğine sahip çiplerin geliştirilmesine ara verecek olduğunu duyurmasının sonrasında Apple  şirketi yeni arayışlara girmiş bir durumda. Hatta geçmiş olduğumuz günler içerisinde Apple şirketinin, Intel şirketine ait bütün 5G operasyonlarını satın almayı düşünmekte olduğu bilgisi ortaya çıkmış, bu söz konusu bilgi de gündeme adeta bir bomba gibi düşmüş idi.

Gelinmiş olan bu noktada aramakta olduğunu kimsede bulmayı başaramayan Apple şirketi, çarenin ise kendisine ait çiplerinin üretilmesi olduğu konusunda düşünmekte. Bu konuyla alakalı çalışmalarına da  hız kesmeden devam etmekte bulunan Apple şirketinin önünde de çok uzunca bir yol bulunuyor. Aslında kaynaklardan bazıları tarafından 2022 senesi gösteriliyor olsa bile Apple şirketi, mühendislerine 2025 senesini işaret etmekte. Yapılmış olan toplantılar esnasında 2025 senesine kadar Apple şirketi tarafından üretilmiş durumdaki çiplerin hazır olacağının düşünülmüş olduğu ifade ediliyor. Apple şirketinin bu konuyla alakalı ne kadar başarılı durumda bulunacağını da zaman göstermiş olacak.

Etiketler; #apple #intel #5g

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.