Apple şirketi o teknolojiyi unutturabilir

Antenlerin aslında bir akıllı telefon üzerindeki en havalı ve merak edilmekte olan donanımlar olduğunu söylesek yanlış olur.

Apple şirketi o teknolojiyi unutturabilir


Antenlerin aslında bir akıllı telefon üzerindeki en havalı ve merak edilmekte olan donanımlar olduğunu söylesek yanlış olur. Aslında yine cihazların en önemli kabiliyetlerinin kablosuz bağlantı olduğunu düşünecek olursak antenlerin fazlasıyla önemli parçalar arasında yer aldığını da söyleyebiliriz. Pekala iPhone cihazların antenleri hakkında  tam olarak ne söyleyebiliriz? Verimsiz bir durumdalar mı?

Apple şirketi, hali hazır bir şekilde satışta bulunan iPhone X modeli ile birlikte Xs Max  modeli ve iPhone XR modeli üzerinde Sıvı Kristal Polimer (LCP) isimli anten teknolojisini ullanmakta lakin dünya çapında ünlü Apple analistlerinden Ming-Chi Kuo’ya bakılırsa Apple şirketi, 2019 model yani yeni çıkacak iPhone modellerinde Değiştirilmiş PI (MPI) özelliğine sahip antenler kullanmaya başlayacak. Bu şekilde daha uygun bir fiyatla çok daha güçlü bir bağlantı sunulmuş olacak.

Aslında LCP özelliğine sahip antenler, MPI özelliğine antenlerden çok daha ucuz bir fiyata sahip lakin üretim problemleri ve teknolojik sınırlamalardan dolayı LCP özelliğine sahip antenler, potansiyellerinin çok daha altında  bir performans göstermekteler. Apple şirketi ise, MPI  özelliğine sahip antenlere geçiş yaparak kablosuz ağ performansını arttırabilmeyi, bununla beraber maliyetleri de biraz daha düşürebilmeyi planlamakta.

Bununla beraber MPI özelliğine sahip antenlerin iPhone’lar üzerindeki varlığı çok uzun sürmemiş olacak. Çünkü Apple şirketi, önümüzdeki sene 5G desteğine sahip ilk iPhone modelini tanıttığı esnada tekrardan LCP antenlere geçiş yapmış olacak. Firmanın asıl beklentisi, MPI özelliğine sahip antenlere geçiş yapmış olduğu bu kısa zamanda LCP özelliğine sahip antenlerin üretimle beraber verimlilik hususunda geliştirilmesi şeklinde.

Samsung şirketi ve Huawei firması 5G desteğine sahip akıllı telefonlarının duyurusunu yapmış bir vaziyette. Apple şirketi de 2020  senesinin sonbaharına kadarki dönemde 5G desteğine sahip bir iPhone modeli duyurusu yapmayacak. Eğer ki Ming-Chi Kuo tarafından yapılan bu sızıntı doğru bir durumdaysa Apple şirketi, 5G desteğine sahip bir telefon duyurusu yapmadan da rakiplerine bir gol  daha atacak olabilir.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.