Aralık ayında tam 600.000 tane oyuncu banlandı

CS:GO oynama esnasında en fazla nefret etmiş olduğumuz şeylerden bir tanesi, karşı takımın içine bir tane hilecinin gelmiş olması.

Aralık ayında tam 600.000 tane oyuncu banlandı


CS:GO oynama esnasında en fazla nefret etmiş olduğumuz şeylerden bir tanesi, karşı takımın içine bir tane hilecinin gelmiş olması. VAC ise bu sitemlerimizi duyabilmiş olacak ki Aralık ayı içerisinde biraz daha çok mesai yapıp 600.000 tane hesabı tamamen kapatmış.

Valve şirketinin hile karşıtı sistemlerinden biri olan VAC (Valve Anti-Cheat) aralık ayı içerisinde fazladan bir mesai yapmışa benzemekte. Steam platformu içerisinde rekor bir sayıda kullanıcıyı hile programları kullanmakta oldukları veyahut hack yaptıklarından dolayı banlamış olan VAC isimli sistemden en fazla etkilenmiş olan oyunda Counter Strike: Global Offensive ismine sahip yapım oldu..

VAC isimli sistemle beraber banlanmış olan oyuncuların sayısı 600.000 taneden çok. 6 Aralık tarihi içerisinde oyunun ücretsiz olması ile birlikte, oyuna kayıt olanların sayısında da bir artış yaşanmıştı. Oyuncular artmaya başlayınca hilelerin sayısı da artış gösterdi ve bunun doğal  bir sonucu olaraksa VAC fazladan bir şekilde mesai yapıp büyük bir kısmını banladı.

Bütün zamanların en popüler  durumdaki FPS oyunlarından bir tanesi olan CS:GO tüm rekabetçi oyunlarda olduğu gibi hilecileri adeta bir mıknatıs gibi kendisine çekmekte. Hilelerin bazıları duvarların arkasında yer alan oyuncuları görmenizi sağlar iken, bazıları ise öteki oyuncunun kafasına direkt bir şekilde hedef alabilmenizi veyahut öteki oyunculardan çok daha hızlı bir şekilde hareket etmenizi sağlamakta. VAC isimli sistemse hileleri otomatik bir şekilde algılayarak oyuncuları dalgalar durumunda banlamakta. Normal koşullarda bir veyahut birkaç dalga olur iken aralık ayı içerisinde bu sayı 5 tane dalgaya çıkmış oldu.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.