Artık kendi fiziksel düğmesi olacak 

Yapay zekanın gelişme göstermesiyle beraber akıllı telefonlar üzerinde yer alan sanal asistanların kullanılması da gitgide yaygınlaşmakta.

Artık kendi fiziksel düğmesi olacak 


Yapay zekanın gelişme göstermesiyle beraber akıllı telefonlar üzerinde yer alan sanal asistanların kullanılması da gitgide yaygınlaşmakta. Google Asistan ve Siri benzerindeki popüler  durumdaki sanal asistanlara Türkçe dil desteğinin gelmiş olması, kullanıcıların yapay zekanın kabiliyetlerinden çok daha fazla yararlanması amacıyla fazlasıyla önemli bir gelişme olarak öne çıkıyor.

Bütün Android işletim sistemli telefonlarda dahili bir şekilde yer alan Google Asistan’ı aktif edebilmek amacıyla şu zamana kadar başvurmakta olduğumuz yöntem, fiziksel veyahut sanal ana ekran tuşunun üstüne parmağımızı basılı bir şekilde tutmaktı. Fakat sanal asistan kullanılmasının yaygınlaşmasıyla beraber Google Asistan da artık kendisine özel fiziksel tuşuna kavuşmuş olacak gibi gözükmekte.

Bu hafta  içerisinde tüketicilerin beğenilerine sunulmuş ve sunulacak olan LG G8 ThinQ modeli ile birlikte LG K40 modeli, Nokia 3.2 modeli, Nokia 4.2 modeli, Xiaomi Mi Mix 3 5G modeli, Mi 9, Vivo V15 Pro modeli ve de TCL benzerindeki yeni akıllı telefonlar, fiziksel bir şekilde sanal asistan düğmesiyle karşımıza çıkacaklar. Samsung şirketi de Galaxy S8 modelinden bu zamana kendisinin amiral gemisi modellerinde fiziksel sanal asistanı olan 'Bixby' düğmesi sunmakta.


Google Asistan’ın ise fiziksel bir düğmeye sahip olarak karşımıza çıkması, üreticilerin veyahut Google şirketinin kullanıcılara çok daha fazla özellik sunabilmesinin önünü açmış oluyor. Misal olarak; tuşa 1 defa bastığınız zaman Google Asistan’ın açılmış olması, 2 defa bastığınız zaman günlük bilgilendirmenin açılacak olması, basılı tuttuğunuz zaman sesli komutun etkinleştirilmesi benzerindeki işlemler gibi. Google şirketinin beklentileri, yakın bir zaman içerisinde 100 milyon tane cihazın fiziksel bir şekilde sanal asistan tuşuna sahip olabilmesi şeklinde.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.