Artık yanlış yola girildiği zaman uyaracak

Dolaşmayı sürücüler açısından çok daha etkili bir duruma getirmek maksadıyla Google şirketi, Google Haritalar isimli uygulamasına belirlenmiş hızdan çok daha yüksek bir hızda sürdüğünüz zaman ya da rotanızda yer alan yolda bir hız kamerası yer alabileceği hususunda sizi uyarması amacıyla özel bir hız göstergesi ilave etti.

Artık yanlış yola girildiği zaman uyaracak


Dolaşmayı sürücüler açısından çok daha etkili bir duruma getirmek maksadıyla Google şirketi, Google Haritalar isimli uygulamasına belirlenmiş hızdan çok daha yüksek bir hızda sürdüğünüz zaman ya da rotanızda yer alan yolda bir hız kamerası yer alabileceği hususunda sizi uyarması amacıyla özel bir hız göstergesi ilave etti. Öte yandan bundan böyle Google Haritalar uygulaması, yolculuğunuz esnasında 500 metrelik aralıklar ile sizi uyarıyor olacak ve güvenli  bir şekilde kalmanıza da yardımcı olabilecek.

Google Haritalar üzerinde yer alan bu yeni uyarılar, istemekte olduğunuz rotadan her 500 metrelik bir mesafe kadar uzaklaşmaya başladığınız zaman telefonunuza bir uyarı yollayacak. Güvenliğinizi sağlayabilmenin yanında, bu söz konusu özellik, tanımamakta olduğunuz bir bölgeye seyahat ettiğiniz esnada taksi şoförünün tarafından hiç bir şekilde kandırılmamanıza da yardımcı olabilecek. Şu an içerisinde bulunduğu gibi yanlış yola saptığınız zaman rotanız otomatik bir şekilde yönlendirilmiyor olacak. Bu söz konusu özelliği taksiye binmiş olduğunuz zamanların haricinde de kullanmayı isterseniz uygulama üzerinden bu ayarı açmanız gerekli.

Bu söz konusu yeni özellik şu anda yalnızca Hindistan içerisinde kullanılıyor gibi gözükmekte. Google şirketi, geçmiş olduğumuz günlerde de toplu taşıma üzerindeki gecikmeleri takip edebilme ve de  Hindistan’da yer alan Google Haritalar kullananların otomatik bir şekilde taksi ücretlerini görüntüleyebilme özelliğini getirmişti. Bu ise, Google şirketinin Hindistan’da yer alan çok büyük fırsatlara dikkat çekmekte olduğu ilk girişimlerinin arasında bulunuyor.  Google şirketi söz konusu bu özellikleri Avrupa ile birlikte Amerika Birleşik Devletleri'ne getirmek amacıyla da kullanıcılara toplu taşıma araçlarını bekleme zamanlarını sormaya başlamış bir durumda.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.