Avrupa'daki en hızlı tren bu

Tüm taşıma sistemlerinde olduğu gibi trenler de teknolojinin getirmiş oldukları yeniliklerden faydalanabiliyor

Avrupa'daki en hızlı tren bu

Tüm taşıma sistemlerinde olduğu gibi trenler de teknolojinin getirmiş oldukları yeniliklerden faydalanabiliyor. Japonlar 500 kilometre kadar hıza çıkabilmekte olan maglev tarzındaki süper hızlı olan trenlerinin testini yaparken, İngilizler de bütün metro trenlerini yeni olan ve modern robot versiyonları ile değiştirme hazırlıkları yapıyor. Avrupa’daysa tren hatlarının işletmecisi olan Eurostar 20. yılını yeni tasarım olan bir hızlı tren ile kutlamaya hazırlanıyor.

Eurostar isimli firma Avrupa’da ülkelerarası bir tren işletmecisi olmaya başararak, yolculara en son teknolojiyi daha hızlı bir şekilde sunmakla kendisini yükümlü hissetmekte. Geçen hafta içinde sektördeki 20. yaşını kutlamış olan Eurostar, kutla esnasında yaptığı basın toplantısı ile 2015 yılı içinde göreve alacağı hızlı trenin projesini duyurdu.

Eurostar firmasının yeni olan hızlı treni ünlü İtalyan tasarım stüdyolarından Pininfarina tarafından tasarlanmış. Ferrari ile Maserati gibi büyük ve süper Otomobil üreticileriyle yakından çalışmakta olan Pininfarina, e320 adlı bu trene tam bir kurşun görüntüsü vermeyi başarmış. İleri teknoloji ürünü olan bu  tren saatte 320 kilometre kadar hıza çıkabiliyor ve pilot kabini de bir uzay gemisi kokpitiymiş gibi his veriyor. 17 trenlik bu yeni filonun hepsi Siemens tarafından üretilmeye başlanıyor.

Eurostar’ın yeni olan treni e320'de önceki modellere göre %20 daha çok yolcu alabilecek, bu trenin kapasitesi 900 kişiye çıkartılmış. Trenin içinde ücretsiz Wi-Fi hizmetleri, tekerlekli sandalyede olan bireyler için özel yolcu bölümleri, daha çok bagaj saklama alanı ve USB sokete sahip yatan koltuklar bulunuyor. Yeni olan bu trenlerin 2015 yılı son aylarında servise başlaması planlanıyor.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.