Battlefield V oyununun satışları EA Games'i çok üzdü

Geçmiş olduğumuz yaz dönemi içerisinde ve hatta yılbaşı döneminde oyun satışları beklenmekte olan bir düzeyde değildi.

Battlefield V oyununun satışları EA Games'i çok üzdü


Geçmiş olduğumuz yaz dönemi içerisinde ve hatta yılbaşı döneminde oyun satışları beklenmekte olan bir düzeyde değildi. Son senelerin en bereketsiz dönemini yaşamında olan oyun dünyası içerisinde, Battlefield V isimli büyük yapımda tokat yiyenler arasında yer aldı. EA Games şirketinin 2018 senesine ait olan raporu içerisinde, oyunun beklenmekte olanın çok daha altında satış yapabilmiş olduğu ifade edildi.

Oyunun satış konusunda niçin mantarlamış olduğunu görebilmek çokta zor bir şey değil: Nitekim 20 Kasım tarihi içerisinde çıkması beklenmekte olan oyun ertelendi ve meraklı bir şekilde beklenen battle royale modu ani bir şekilde boşluğa düşmüş oldu. Daha sonra ise piyasaya çıkma dönemi içerisinde, Red Dead Redemption 2 isimli oyun ve Call of Duty: Black Ops 4 oyunu benzerindeki ''baba'' yapımlar ile kapışmak mecburiyetinde kaldı. En sonunda ise çok büyük bir oyun hayal kırıklığı yaşanmış oldu.

Fakat EA şirketi sürekli olarak bir B planına sahip olması konusunda biliniyor. Dün yayınlanmış olan F2P battle royale oyunu olarak öne çıkan Apex: Legends oyunuyla turnayı gözünden vurmuş olduğunu da hepimiz bilmekteyiz. Yalnızca 1 gün içinde 2.5 milyon tane oyuncuya ulaşmayı başaran yapım, daha uzun zaman boyunca isminden söz ettirebilecek gibi gözükmekte.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.