Chrome için karanlık mod geldi

Google şirketi, dünya üzerindeki en popüler web tarayıcısı olarak öne çıkan Chrome’un karanlık modunu sonunda herkesin erişimine açmış bir durumda.

Chrome için karanlık mod geldi


Google şirketi, dünya üzerindeki en popüler web tarayıcısı olarak öne çıkan Chrome’un karanlık modunu sonunda herkesin erişimine açmış bir durumda. Tarayıcılarını Chrome 73 isimli sürüme yükseltmiş olan Chrome kullanıcıları, çok kolay bir işlemle birlikte karanlık modu etkin hale getirebiliyorlar. Chrome üzerinde karanlık modu kullanmak amacıyla aşağıda yer alan adımları gerçekleştirebilirsiniz;

- İlk önce Chrome kısayoluna sağ  tıklayarak özellikler seçeneğine girin.
- Karşınıza çıkan penceredek yer alan '‘Hedef’' kısmında uzun bir adres yer alacak. Bu adresin en son tarafına --enable-features=WebUIDarkMode --force-dark-mode ilave edin.  Lakin chrome.exe’den hemen sonra boşluk bırakmayı da hiç bir şekilde  unutmayın.
- Şimdi ise tarayıcınızı kapatarak tekrardan açın.

Artık Chrome tarayıcısını '‘Gizli Pencere’' isimli özelliğine benzeyen bir biçimde karanlık temayla kullanabilirsiniz. Birkaçı haricinde nerdeyse hiçbir tane web site karanlık modu desteklemiyor olduğundan tarayıcının karanlık modunun bulunması tam ne işe yaramış olacak bilmiyoruz fakat yine bu iyi ki var diyebileceğimiz özelliklerden bir tanesi olabilir.

Bununla beraber karanlık mod, sadece üst kısımdaki işlemi uyguladığınız kısayol üzerinde çalışıyor olacaktır. Masaüstünde yer alan Chrome kısayolu içerisine karanlık mod ataması yaptığınız zaman görev çubuğunda yer alan Chrome kısayolu bu durumdan hiç bir şekilde etkilenmez. Kullanmakta olduğunuz bütün kısayollar için söz konusu bu işlemi yinelemeniz gerekli.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.