Chrome için okuma modu özelliği yolda

Google şirketi, Chrome isimli tarayıcısını çok daha iyi duruma getirmek amacıyla yeni özellikler ilave etmeye de devam etmekte.

Chrome için okuma modu özelliği yolda


Google şirketi, Chrome isimli tarayıcısını çok daha iyi duruma getirmek amacıyla yeni özellikler ilave etmeye de devam etmekte. Yazılım devinin şimdi karşımıza çıkartacağı yeniliği de Chrome tarayıcısının bilgisayar sürümüne özel okuma modu isimli özelliği.


Chromium.org üzerinde yayınlanmış olan bir hata raporuna bakıldığında, macOS ile birlikte Linux ve de  Windows benzerindeki değişik platformlar üzerinde çalışacak olduğu açıklanan bu Okuma Modu'ndan söz edildi. Okuma Modu isimli özellik şu an içerisinde sadece Chrome tarayıcısının Android sürümü içinde mevcut durumdayken Google  şirketi bunu bütün platformlarda kullanılabilir bir duruma getirmeyi istemekte.

Özelliğin mevcut  detayları ile alakalı çok fazla şey bilinmiyor olsa bile hata raporu, Okuma Modu'nun öteki işletim sistemleri ile de uyumlu bir duruma getirilecek olduğunu açık bir şekilde söylüyor. Mozilla Firefox ile birlikte Microsoft Edge ve de  Vivaldi  isimli internet tarayıcıları üzerinde şu anda mevcut bir durumda bulunan bu özellikte Google şirketinin biraz geç kalmış olduğunuz söylememiz ise çokta yanlış olmaz.

Eğer hatırlarsanız okuma modu, internet sayfası üzerinden reklamla ile birlikte, kenar çubuklarını, menüleri ve öteki ögeleri kaldırıp kullanıcılara  hiç bir şekilde dikkat dağıtıcı durumda bulunmayan, kitaba benzer bir okuma deneyimi sunmakta. Google şirketinin bu bahsi geçen özelliği resmi bir şekilde Chrome tarayıcısına ne zaman ilave edeceği de bilinmemekte.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.