Chromium tabanına sahip Microsoft Edge indirilebilecek

2018 senesinin sonlarında duyurulmuş olan ve kullanıcıların meraklı bir şekilde beklemekte olduğu Microsoft Edge tarayıcısının Chromium tabanına sahip yeni sürümünün resmi durumdaki indirme kaynakları kullanıcılar ile paylaşıldı.

Chromium tabanına sahip Microsoft Edge indirilebilecek


2018 senesinin sonlarında duyurulmuş olan ve kullanıcıların meraklı bir şekilde beklemekte olduğu Microsoft Edge tarayıcısının Chromium tabanına sahip yeni sürümünün resmi durumdaki indirme kaynakları kullanıcılar ile paylaşıldı. Sızdırılmış olan bilgiler, yeni Edge tarayıcısının nasıl olacağına yönelik olarak ipuçları vermekteydi fakat yine de neyle karşı karşıya bulunduğumuzu tam bir şekilde bilmemekteydik. Bugün itibari ile resmi bir şekilde paylaşılan ilk önizleme sürümünü indirip Micsoft Edge tarayıcısının nasıl yenilenmiş olduğunu da deneyimleyebilmiş olacağız.

Bilinmekte olduğu gibi Internet Explorer'ın devamı şeklinde gelmiş olan ve Windows 10 işletim sistemiyle yaşamımıza giren Edge, ilk çıktığı zaman biraz heyecanlandırmış olsa dahi kullanıcıların istemiş olduğu etkiyi de hiç bir şekilde yaratamamıştı. Radikal bir karar alarak yönünü Google üstüne çevirmiş olan Microsoft şirketi, bu defa da her zamankinden daha çok iddialı bir şekilde karşımıza çıkmış oldu. Microsoft Edge tarayıcısı komple yenilendi ve bu defa Chromium yapısı kullanılmış oldu. Bu söz konusu değişiklik kullanıcılara  tam olarak hangi avantajları sunmuş olacak ve gerçekten haberlerde çıkmış olan heyecanı yaşatmış olacak mı bunu gelecek zamanlarda görebilmiş olacağız.

Ekran açılmış olduğu anda dikkatimizi çekmiş olan ilk şey, sekmelerle beraber başlık çubuğunun hafif bir şekilde yumuşaklaştırılması olmakta. Bilinmekte olduğu gibi eski Edge tarayıcısında bu sekmeler 90 derecelik dik köşelerden oluşmaktaydı.
 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.