Çok yakında 1 milyar tane cihazda Google Asistan Aktif olacak

Google şirketinin sesli  durumdaki sanal asistanı, firmanın tahminine bakılırsa bu ayın sonunda 1 milyar tane cihaz içerisinde kullanılır bir duruma gelmiş olacak.

Çok yakında 1 milyar tane cihazda Google Asistan Aktif olacak


Google şirketinin sesli  durumdaki sanal asistanı, firmanın tahminine bakılırsa bu ayın sonunda 1 milyar tane cihaz içerisinde kullanılır bir duruma gelmiş olacak.

Amazon şirketi, Alexa ile birlikte sanal asistan pazarı içerisine çok güçlü bir giriş gerçekleştirmiş olsa bile Google şirketinin piyasanın bir numarası olabilmek amacıyla savaşacak olduğu hepimizin malumu idi. Öte yandan, yapılmış olan son analizlere bakılır ise Google Asistan, Alexa şirketinden çok daha ‘'akıllı’' bir durumda ve çok daha sezgisel.

CES 2019 kapsamında, Mountain View çıkışlı durumdaki arama devi, bu tarzdaki ticari şovlar içerisinde sürekli olarak gerçekleştirmiş olduğu şeyleri gerçekleştirdi. En fazla dikkat çekmiş olan konulardan biri de Google Asistan’dı tabiiki. Firma, sanal asistanı ile alakalı olarak çok ilginç ve çok daha iddialı bir tahmin yaptı. Şirket, bu ayın sonuna kadarki süre içerisinde sanal asistanının 1 milyar tane cihaz içerisinde aktif olabileceğini tahmin etmekte.

Google Asistan tahmin edilmekte olduğu gibi 1 milyar tane aktif cihaz sayısına ulaşır ise, bu muazzam durumdaki büyüme oranı ile birlikte Alexa şirketinin 100 milyon cihazdan oluşan kullanım oranının karşısında çok daha ezici bir galibiyet alacak olduğu da söylenebilir. Tabiiki de, bu karşılaştırmayı yaptığı esnada Google Asistan’ın öteki firmalar tarafından Android cihazlara yüklenmekte olduğunu da unutmamak gerekli.

Aslın yine, 1 milyar tane kullanıcı sayısına bu kadar erken  bir şekilde ulaşmış olmak çok büyük bir başarı olarak öne çıkacaktır. Bu büyük başarı içerisinde gerçekleştirilen güncellemeler ile birlikte yeni  sunulacak dil paketleri, genişletilmiş bir durumdaki akıllı ev yönetimi, doğal bir şekilde diyalog kabiliyeti ve akıllı öneriler benzerindeki yeniliklerle birlikte özelliklerin de katkısının olduğu  hiç bir şekilde yadsınamaz.   

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.