EA şirketinin Apex Legends oyunuyla alakalı yeni iddia

Electronic Arts şirketi, Apex Legends isimli oyunuyla birlikte Battle Royale piyasasına adeta bomba gibi bir giriş gerçekleştirdi ve oyun fazlasıyla kısa zaman içinde elit oyunların arasına yükselmeyi başardı.

EA şirketinin Apex Legends oyunuyla alakalı yeni iddia


Electronic Arts şirketi, Apex Legends isimli oyunuyla birlikte Battle Royale piyasasına adeta bomba gibi bir giriş gerçekleştirdi ve oyun fazlasıyla kısa zaman içinde elit oyunların arasına yükselmeyi başardı. Görünüşe bakılır ise EA  şirketi bu başarıya ulaşabilmek amacıyla reklam bütçesine fazlasıyla büyük bir pay ayırmış.

Kamuoyu üstünde büyük etkisi yer alan influencerlar arasında bulunan yayıncılardan Ninja, Apex Legends isimli oyunu oynayıp tanıtmıştı. Reuters’in çıkartmış olduğu influencer istatistiklerine bakılır ise EA şirketi, ünlü yayıncı için bayağı bir bir ödeme gerçekleştirmiş.

Reuters’e bakılır ise şirket, Apex Legends oyunuyla alakalı tweet atması ve 13.6 milyon tane  Twitch takipçisinin önünde oyunu oynayabilmesi karşılığında yayıncı için tam tamına 1 milyon dolar  tutarında ödeme gerçekleştirdi. EA şirketi ile Ninja’nın anlaşmasının ne kadar zamanlık olduğu konusunda bir bilgi yok fakat yayıncı, oyun ilk çıktığı zaman 12 gün süresince Apex Legends isimli oyunu oynamış ve sonrasında ise Fortnite isimli oyuna geri dönüş yapmıştı.

Ninja’nın geçmiş olduğumuz sene elde etmiş olduğu kazanç yaklaşık olarak 10 milyon dolar tutarındaydı. Aylık 800.000 dolar tutarından daha çok kazandığı bilinen yayıncının dikkatini çekebilmek amacıyla bu şekilde bir miktar ödenmesi de gerekliydi.

Ninja’nın almış olduğu bu ödeme, EA şirketi tarafından yürütülmekte olan kombine bir hareketinde parçası olarak gözükmekteydi. Oyunun baş yapımcılarından biri olan Drew McCoy ise; ''Oyunlar ile ilgilenmekteyseniz Apex’ten kaçamayacak olduğunuz bir gün yaratma konusunda isteğimiz vardı ve o gün, dünyanın her tarafında bu oluyormuş gibi hissetmenizi de çok fazla istedik.'' Burdaki pazarlama stratejisi ise çok daha başarılı olmuş gibi gözükmekte. Apex Legends isimli yapım, bir akşamda  çok büyük ve çok daha bilinir bir oyun durumuna geldi.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.