Facebook cephesinde büyük bir çökme sorunu yaşanıyor

Milyarlarca sayıdaki kullanıcı kitlesine ulaşmayı başaran ve her geçtiğimiz gün daha da fazla büyüme gösteren sosyal medya uygulamalarından Instagram ile birlikte WhatsApp ve de Facebook, ülkemizinde aralarında  bulunduğu bir takım bölgelerde sunucu problemleri yaşıyor.

Facebook cephesinde büyük bir çökme sorunu yaşanıyor


Milyarlarca sayıdaki kullanıcı kitlesine ulaşmayı başaran ve her geçtiğimiz gün daha da fazla büyüme gösteren sosyal medya uygulamalarından Instagram ile birlikte WhatsApp ve de Facebook, ülkemizinde aralarında  bulunduğu bir takım bölgelerde sunucu problemleri yaşıyor. Bazı bölgeler içerisinde yavaşlama sorunları yaşanırken, bazı noktalar içerisinde erişimin komple kesilmiş olduğu sunucuların, niçin bu şekilde bir problemle karşılaşmış olduğu da şu anda bilinmemekte.

iOS ile birlikte Android ve internet tarayıcısı benzerindeki bütün platformlarda yaşanmış olan bu problemden dolayı WhatsApp’ta mesaj paylaşımı yapılamazken, Instagram ile Facebook’ta paylaşılmış olan gönderi ve hikayelerin gösterimlerinde de bir takım sıkıntılar yaşanmakta.

Özellikle de 2018 ila 2019 senesinin devamında çok sık bir şekilde yaşanan bu sunucu çökmelerinin niçin yaşandığı tam bir şekilde açıklanmazken, bir hacker saldırısı bulunup bulunmadığı üstünde de durulmakta. Şu anda yaşanmakta olan Facebook sunucu probleminde, Rusya ile birlikte Almanya, Fransa, Türkiye, Azerbaycan, İspanya ve Birleşik Krallık gibi Avrupa'nın yanı sıra çevre bölgeleri de tamamen etkilenmiş görünmekte.

Halen devam eden bu büyük problemin ne zaman düzelecek olduğu ve bu duruma  tam olarak neyin neden olduğu şu anda hiç bir şekilde bilinmiyor. Yeni gelişmeler yaşanır ise sizleri  bu konuda haberdar ediyor olacağız.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.