Facebook şifre konusunda şaka gibi bir açıklama gerçekleştirdi

Krebs on Security ismine sahip bir tane blog, dünya üzerindeki en büyük sosyal medya platformu olarak öne çıkan Facebook platformunun 600 milyon taneye yakın kullanıcısının şifrelerini düz bir metin şeklinde kaydetmekte olduğunu ileri sürmüştü.

Facebook şifre konusunda şaka gibi bir açıklama gerçekleştirdi


Krebs on Security ismine sahip bir tane blog, dünya üzerindeki en büyük sosyal medya platformu olarak öne çıkan Facebook platformunun 600 milyon taneye yakın kullanıcısının şifrelerini düz bir metin şeklinde kaydetmekte olduğunu ileri sürmüştü. İddiaların çevrimiçi ortam içerisinde çok geniş kitlelere ulaşmaya başlaması ile beraber Facebook platformu da, kullanıcıların ‘içlerini rahatlatan’  özel bir açıklama gerçekleştirdi.

Firma tarafından yapılmış olan açıklamaya bakılır ise milyonlarca sayıdaki Facebook kullanıcısının platform üzerindeki şifrelerinin düz bir metin şeklinde saklanmakta olduğu onaylanırken, bu bahsi geçen bilgilerin firma içindeki sunucularda saklanmış olduğu ve dışarıdan erişime kapalı  bir durumda olduğu ifade edildi. Facebook platformu öte yandan çalışanlarının bu bilgilere ulaşması kötüye kullanmalarıyla alakalı herhangi bir kanıt bulunmadığını da açık bir şekilde ifade etti.

Facebook platformunun bu açıklaması üstünde tepkiler de arka arkaya gelmiş oldu. Siber güvenlik uzmanı  görevinde bulunan Andrei Barysevich ise, mevcut durumdaki güvenlik kurallarına bakılır ise şifrelerin düz  bir metin şeklinde saklanmasının yasak olduğunu açık bir şekilde anımsatırken, Facebook  platformu gibi büyük bir firmanın şifreleri de düz metin şeklinde tutmasının geçerli bir nedeni olamayacağını açık bir şekilde ifade etti.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.