Facebook şirketinden Portal konusunda açıklama

Silikon Vadisi devi olmayı başaran firmanın Portal adlı platformu, kişilerin arasında görüntülü  bir şekilde görüşme yapılabilmesini sağlamaktaydı.

Facebook şirketinden Portal konusunda açıklama


Silikon Vadisi devi olmayı başaran firmanın Portal adlı platformu, kişilerin arasında görüntülü  bir şekilde görüşme yapılabilmesini sağlamaktaydı. Bugün de Facebook şirketi, gerçekleştirmiş olduğu F8 Geliştirici Konferansı esnasında Portal platformunun ilk önce Kanada içerisinde daha sonra ise seçili Avrupa ülkeleri içerisinde kullanıma açılacak olduğunu duyurdu.


Haziran ayı içerisinde Kanada'da aktif hale gelecek Portal isimli platform, 2019 senesinin sonbaharında da Avrupa'ya açılmış olacak. Amerika Birleşik Devletleri içerisinde hali hazır bir şekilde (ekran boyutuna bakılarak) 199 ila 349 dolar tutarından satılmakta olan Portal cihazının öteki ülkelerde tam olarak nasıl fiyatlandırılacak olduğu da halen duyurulmuş değil.

Bugün gerçekleşmiş etkinlik esnasında söz almış olan Facebook platformunun CEO'su görevindeki Mark Zuckerberg, yapmış olduğu konuşma esnasında; ''Portal isimli servis beklemiş olduğumuzdan çok daha iyi sonuçlar vermiş durumda.'' şeklinde konuştu. Facebook platformunun karışmış olduğu skandalların hemen sonrasında duyurulmasından dolayı gidişatının nasıl olabileceği hiç bir şekilde kestirilemeyen Portal isimli platformun büyük kitlelere ulaşmış olması Facebook platformunun en büyük başarılarından bir tanesi oldu.

WhatsApp uygulamasının da Portal'a ilave edileceğini ve bunun doğrultusunda kullanıcıların karşı platformlar üzerinden bile aralarında video görüşme sağlayabilecek olduğunu ifade eden Zuckerberg, gerçekleştirilecek olan bu görüşmelerin uçtan uca şifreleme teknolojisi ile beraber kişisel verilerin 3. kişilerin eline geçme ihtimallerinden korunacak olduğunu da açık bir şekilde belirtti.

Uçtan uca şifreleme isimli teknolojinin Portal'a gelecek olduğunu duyurduğu esnada CEO  görevindeki Mark Zuckerberg ''Bundan böyle ailenizle ya da arkadaşlarınızla görüşme yaptığınız esnada bunun yalnızca siz ve karşı tarafın arasında kalacak olduğuna emin olacaksınız'' şeklinde bir cümle kurdu ve Facebook platformunun gizliliğe artık çok daha fazla önem verecek olduğuna da değindi.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.