Fortnite oyununda büyük bir açık

Fortnite, sitesinde yer alan bir tane güvenlik açığını 2 ayın hemen sonrasında nihayet çözmüş oldu.

Fortnite oyununda büyük bir açık


Fortnite, sitesinde yer alan bir tane güvenlik açığını 2 ayın hemen sonrasında nihayet çözmüş oldu.
Check Point’te yer alan güvenlik araştırmacıları, Epic Games şirketinin internet sitesi üzerinde şifre gerektirmeden hesaplara giriş yapılabilen bir bir yöntem keşfetmiş oldu. Hackerlar bir defa hesaplara erişim sağladıkları zaman kredi kartı bilgileri benzerindeki çok önemli verilere de sahip olabilmektelerdi. Bunun sonrasında ise hesabına izinsiz bir şekilde  girilmiş oyuncuların kartları, onların  hiç bir şekilde haberi olmadan kullanılabilmekteydi.

Araştırmacılar ise bahsi geçen bu açığı kasım ayı içerisinde buldular fakat hata aradan geçmiş olan 2 aydan sonra yani ocak ayı içerisinde düzeltilebildi.

Epic Games şirketinin sözcüsü ise ''Hata ile alakalı haber bize geldiği anda konuyla ilgilenmeye başladık. Check Point’e bu problemi bildirdiğinden dolayı da teşekkürü bir borç bilmekteyiz. Sürekli olarak olduğu gibi oyuncuları, çok daha güçlü şifreler seçip veyahut hesap bilgilerini paylaşmayıp hesaplarını koruyabilmelerine davet etmekteyiz'' ifadeleri ile bir açıklama gerçekleştirdi.

Fortnite isimli yapım, son zamanlar içerisinde genç hackerların hesap çalmaları problemleriyle başa çıkmaya çalışmış idi. Çalınmış olan hesapları satıp para kazanmakta olan gençler, 20.000 dolar benzerinde bir kazanç sağlamış oldu ve hesapları çalınmış olan kullanıcılarda satın almış oldukları V-buckları ile birlikte eşyaları kaybettiklerinden dolayı mağdur oldular.

Fortnite ise, hesabını korumaya almayı isteyenlere özel olarak 2 faktörlü kimlik doğrulaması konusundaki özelliğini etkinleştirmeleri önerisinde bulundu. Sizlerde hesabınızı güvence altına alabilmek amacıyla 2 faktörlü kimlik doğrulamasını etkin hale getirmeyi unutmayın.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.