Geçtiğimiz çeyrekte en fazla iPhone XR modeli satıldı

Apple şirketinin iPhone satışları konusundaki düşüşün daha öncesinde pek çok defa haberleri yapılmıştı lakin bu düşüş bürün cihazlarda geçerli bir durumda değil.

Geçtiğimiz çeyrekte en fazla iPhone XR modeli satıldı


Apple şirketinin iPhone satışları konusundaki düşüşün daha öncesinde pek çok defa haberleri yapılmıştı lakin bu düşüş bürün cihazlarda geçerli bir durumda değil. Tim Cook ise, bu ayın ilk günlerinde yatırımcılara yazmış olduğu mektup içerisinde, düşüşün kaynağının Çin olduğu konusunda açıklama yaptı. Yani  bu olaya değişik bir açıdan bakmış olursak, Çin hariç olarak küresel açıdan iPhone satışları konusunda bir problem yok.

Consumer Intelligence Research Partners (CIRP) tarafından yayınlanmış olan rapora bakılırsa, iPhone XR modeli, Amerika Birleşik Devletleri içerisinde geçmiş olduğumuz tatil çeyreğinde en faz satış yapılan iPhone modeli olarak öne çıktı. Öte yandan bu veriler, daha öncesinde bir Apple şirketi yöneticisinin söylemiş olduğu ''iPhone XR  modeli çıktığı günden bu zamana kadar en fazla satış yapmış olduğumuz telefon'' şeklindeki ifadeyi de desteklemekte.

CIRP’nin kurucusu olarak öne çıkan Josh Lowitz, yapmış olduğu basın toplantısı kapsamında; ''3 tane iPhone modeli de son çeyrek içerisinde satıştaydı ve ilişkili durumdaki satışlarını fazlasıyla net bir biçimde görebildik. 3 tane yeni model toplamdaki satışların %65’lik bir kısmını oluşturdu ki geçmiş olduğumuz yıl iPhone 8 modeli ile birlikte 8 Plus modeli ve X modeli toplamdaki satışların %61’lik kısmını oluşturmuştu'' şeklindeki ifadelerine yer verdi.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.