Gmail kullananlar için çok kötü bir haber

Bu hafta başlarken Google şirketi, Gmail isimli uygulamanın üretime odağına sahip bir uygulaması olarak öne çıkan Inbox uygulamasını kapatacak olduğunu resmi bir şekilde bildirdi.

Gmail kullananlar için çok kötü bir haber


Bu hafta başlarken Google şirketi, Gmail isimli uygulamanın üretime odağına sahip bir uygulaması olarak öne çıkan Inbox uygulamasını kapatacak olduğunu resmi bir şekilde bildirdi. Perşembe gününde ise IFTTT (If This Then That) tarafından kullanıcıları için Gmail uygulamasıyla ilişkili pek çok özelliğin Mart  ayının sonunda kaldırılacak olduğu resmen bildirildi.

Bilmeyenlere özel olarak kısaca özetleyecek olursak IFTTT, insanların kolay web komutlarını kullanabilmekte oldukları çok ufak bir uygulama. İnsanların bir takım komutların zamanlamasını önceden ayarlayıp zamanı geldiği zaman ''geç kalıyorum!!'' biçiminde bir uyarı vererek bir butona bastıktan sonra işlemin yapılmasını sağlayabilen çok özel bir sistem.

Gmail üzerinde de ‘'gönderilen’' veyahut  '‘kendimize gönderdiğimiz’' maillerde kullanılmakta olan bu özellik 31 Mart tarihi itibariyle hiç bir şekilde kullanılamıyor olacak.

Mart ayının son günleri ve Nisan ayının ilk günleri, Google  şirketi uygulamaları ve de servisleri için çok daha değişken bir dönem olarak karşımıza çıkmış olacak. Üst kısımda da açık bir şekilde ifade ettiğimiz gibi Inbox, 2 Nisan tarihi içerisinde kapanacak ve burda yer alan e-posta kullanıcıları Gmail üzerine aktarılmış olacak. Bu aynı tarih  ise Google+ için de son gün olarak biliniyor.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.