Google artık ftp bağlantılarını da sona erdiriyor

Google şirketi, internet tarayıcısı konusundaki çalışmalarını ara vermeden devam ettiriyor.

Google artık ftp bağlantılarını da sona erdiriyor


Google şirketi, internet tarayıcısı konusundaki çalışmalarını ara vermeden devam ettiriyor. Geçmiş olduğumuz haftalar içerisinde paylaşmış olduğu Chrome 76 isimli güncellemesiyle Flash desteğini sona erdiren Google şirketi, şimdi ise tekrar bir tane daha desteğin fişini çekmiş olacak. Buna bakılır ise Google şirketinin fişini çekme konusunda hazırlık yaptığı bu özellik herkesin bildiği; ''FTP''.

Google şirketi tarafından yapılmış olan açıklamalara bakılır ise FTP ile alakalı destek, Google Chrome 82 güncellemesinden sonra son bulmuş olacak. Fakat firma, Chrome 78 isimli güncelleme itibariyle FTP desteğini yavaş bir şekilde kesmeye başlamış olacak. 2020 senesinin ilk çeyreğine gelindiğinde paylaşılacak olan Chrome 80 güncellemesiyle beraber FTP desteği, kademeli bir şekilde devreden çıkartılmış olacak.

Google şirketi, açık ve uzun adı File Transfer Protocol (Dosya Transfer Protokolü) olarak bilinen FTP desteğinin kesilme sebebiyle alakalı da açıklama yaptı. Google şirketinin açıklamalarına bakılır ise FTP protokolü şifreli bir durumdaki bağlantıları desteklememekte ve son dönemlerde fazla tercih edilerek kullanılan bir yöntem de değil. Üstüne üstlük Google şirketine bakılır sa kullanıcıların yalnızca %0.1'lik bir bölümü FTP protokolünü kullanmakta.

Bugünlerde bir çok internet tarayıcısı da FTP ile alakalı destek sunmakta fakat gelecek dönemler içerisinde Google şirketi, tarayıcısı üzerinden bu desteği kesmiş olacak. Fakat buna karşın kullanıcılar, istemekte oldukları zaman FTP bağlantılarına erişebiliyor olacak. Chrome isimli tarayıcı, destek tamamen kesildikten sonrasında FTP bağlantıları için erişme konusunda isteği olan kullanıcılar açısından farklı bir program kullanıyor olacak.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.