Google Asistan için yeni bir tasarım

Google şirketi, Google Asistan ile ilgili yeni bir tane arayüz çıkartmayı istemekte. çıkartacak olduğu bu yeni arayüz tasarımı içerisindeyse herşeyin yuvarlak köşelerinin bulunmasını istemekte.

Google Asistan için yeni bir tasarım


Google şirketi, Google Asistan ile ilgili yeni bir tane arayüz çıkartmayı istemekte. çıkartacak olduğu bu yeni arayüz tasarımı içerisindeyse herşeyin yuvarlak köşelerinin bulunmasını istemekte.

Telefonunuzda yer alan ana menüsüne uzun bir şekilde bastığınız zaman (veyahut Pixel telefonunuz var ise telefonunuzu sıktığınız zaman) aynı Google Asistan menüsü içerisine ulaşmış olacaksınız ancak köşeleri yuvarlak haldeki aynı menüye. Bu bahsi geçen yuvarlak köşeler kullanımınızı etkileyecek herhangi bir problemi oluşturmayacak.

Google şirketinin uygulamasına beta kullanıcısı şeklinde kayıt yaptıysanız v9.0'la birlikte size de yuvarlak köşesi bulunan bu tasarımın gelmiş olması gerekli.

Google Asistan menüsü içerisinde üst kısıma doğru kaydırdığınızda, orada görmüş olduğunuz her şeyin (size gerçekleştirilen önerilerin, takvimlerle ilgili hatırlatmalarının ya da ödenmesi gerekli borç hatırlatmalarının) kenarlarını yuvarlak bir şekilde görüyor olacaksınız. Google şirketi önüne gelmiş olan tüm uygulamalarının tasarımlarını devamlı değiştirmekte. Eğerki altında farklı bir neden yoksa, sadece tasarımını değiştirebilmek amacıyla değiştirmekte bile desek yanlış olmaz. Bildiğimiz kadarı ile Google Asistan uygulamasında bu tasarıma geçiş yapmasının bir nedeni yoktu.

Bazılarına göre bu tasarım değişikliğinin yapılması uygulamanın sürümünün düşürülmüş gibi gelecek olabilir. Eski dönemlerde Google Lens’e, Google Asistan’da yer alan ana menü üzerinden ulaşabilirken, şimdi  ise ekstra bir hareket daha yapabilmemiz gerekli. Kısayolları sevenleri çok üzecek bir değişiklik olarak karşımıza çıkıyor bu. Yuvarlatılmış  durumdaki köşelerle ilgili aklımıza gelmiş olan en mantıklı yapılma nedeni ise, modern durumdaki akıllı telefonların köşelerinin yuvarlak bir yapıda olması. Bu  getirilen yeni tasarım, köşeleri yuvarlak durumda bulunan telefonlarda  çok daha güzel durabilir.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.