Google Asistan üzerindeki hatırlatıcı bozuldu

Üç yıldan çok daha kısa bir zaman içerisinde Google şirketi, rakiplerinden  çok daha akıllı bir hale gelmiş oldu.

Google Asistan üzerindeki hatırlatıcı bozuldu

Üç yıldan çok daha kısa bir zaman içerisinde Google şirketi, rakiplerinden  çok daha akıllı bir hale gelmiş oldu. Cortana adlı asistanın ölüm fermanını imzalamış olan Google Asistan, çok kısa bir zaman içinde dünya çapında 1 milyar taneden çok cihaz üzerinde kullanılmaya başlanmış oldu.

Tabii ki de gerçekleşmiş olan büyük başarılar, çok büyük sorumluluklar ile beraber gelmekte. Google şirketi bazen o kadar büyük hatalar yapabilmekte ki, şimdiye kadarki zaman içerisinde ona duyulmuş olan tüm güveni adeta yerle bir edebilmekte.

Geçmiş olduğumuz birkaç gün içerisinde çok fazla  sayıda kullanıcı, çok fazla bir miktarda değişik cihazda Google asistanla ilgili yaşamış olduğu problemleri Reddit forumlarıyla birlikte Google şirketinin resmi destek sayfası üzerine taşımış oldu.

Basit bir şekilde özetlemek gerekir ise hatırlatma özelliği hiç bir şekilde çalışmamaya başladı ve görünürde bakıldığı zaman herhangi bir  şekilde çözüm bulunmuyor. Halen sesli ya da yazılı bir biçimde hatırlatma eklemesi yapabilmektesiniz ancak hatırlatma zamanı geldiğinde bunları size hiç bir şekilde hatırlatmıyor.

Google şirketine hatırlatmaları sorduğunuzda ise size doğru bir biçimde tam olarak hangi hatırlatmaların yer aldığını gösterebilmekte. Ancak hatırlatma zamanı geldiği zaman hatırlatmadığından dolayı insanlar toplantıları ile birlikte yaklaşmakta olan etkinliklerini ya da almaları gerekli kursları da kaçırabilmekteler. Tabii ki de çok önemli durumlarla ilgili olarak yedek bir  tane hatırlatma sistemini cihaz üzerinde bulundurmak çok mantıklı olabilir. Bunun nedeni olarak ise yapay zeka desteğine sahip olan alarmlar ya da hizmetlerin bazı zamanlarda hata verebilmesi öne sürülecek olabilir.

Bu çok gizemli durumda bulunan hata Pixel modelindeki telefonlarda dahil olmak üzre bir çok telefonu etkilemiş bir durumda olsa bile tüm kullanıcılar bahsi geçen bu hatadan etkilenmiş değil. Android Police’e bakılır ise bu problem, Google şirketinin son kararlı durumdaki güncellemelerinden (9.0.6)'yla ilgili bir durumda olabilir.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.