Google Haritalar için kaza bildirimi konusunda yeni bir özellik

Google şirketinin Waze isminde, kullanıcıların girmiş olduğu yanıtlar aracılığıyla yolda gerçekleşmiş olan kazaları, şantiye ile ilgili çalışmaları, radarları ve öteki şeyleri göstermeye yaramakta bulunan bir uygulaması var.

Google Haritalar için kaza bildirimi konusunda yeni bir özellik


Google şirketinin Waze isminde, kullanıcıların girmiş olduğu yanıtlar aracılığıyla yolda gerçekleşmiş olan kazaları, şantiye ile ilgili çalışmaları, radarları ve öteki şeyleri göstermeye yaramakta bulunan bir uygulaması var. Tam bir şekilde Google Haritalar uygulamasına bir alternatif olmasa bile benzeyen işlemleri gerçekleştirebiliyor. Lakin şimdi  ise yazılım devi, bu 2 tane uygulamasını birleştirmeyi düşünmekte olabilir.

Dün Reddit üzerinde paylaşılmış olan bir tane ekran görüntüsü, Google Haritalar isimli uygulamanın yakın bir zamanda kullanıcılarına yolda yer alan kazalarla birlikte radarları bildirmelerine izin verebilecek bir özelliği göstermekte. Ekranın sağ kısmında yer alan ''+'' isimli düğmeye basıldığı zaman ortaya çıkmış olan menüden herhangi bir kaza veyahut hız tuzağı bulunduğunu bildirebiliyorsunuz. Hemen sonrasında elde edilmiş olan bu bilgiyi de Google şirketi öteki kullanıcılarla paylaşıp onların gerekli önlemleri alabilmelerine yardımcı olmakta.

Geçmiş olduğumuz Kasım ayı içerisinde birkaç  tane kullanıcısı, kendi Haritalar uygulamaları üzerinde bu şekilde bir menünün ortaya çıkmış olduğunu da rapor etmeye başlamıştı. Bu  bahsi geçen durumun halen sürmesi ve daha çok kullanıcının bu menüyü görmeye başlaması, Google şirketinin yakın bir zamanda Waze özelliklerini herkese getirmeyi planlaması sebebiyle kaynaklanmakta olabilir.

Google şirketinin Waze isimli diğer uygulamasından ''çalmasını'' istemekte olduğumuz özellikler arasında ise ünlülerin veyahut kendi seslerimizi navigasyon sesi şeklinde kullanabilmek bulunuyor. Eğer anımsarsanız Google şirketi, Waze isimli uygulamayı 2013 senesi içerisinde satın almıştı.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.