Google haritalar için yeni bir özellik

Google Haritalar uygulamasının ekibi, uygulamaya  daha yeni özellikler ilave etmeyi de sürdürüyor.

Google haritalar için yeni bir özellik


Google Haritalar uygulamasının ekibi, uygulamaya  daha yeni özellikler ilave etmeyi de sürdürüyor. Geçmiş olduğumuz günler içerisinde motosiklet modu ile birlikte tahmini seyahat ücretleri benzerindeki çok kullanışlı özelliklerin ilave edildiği Google Haritalar uygulamasına şimdi de varış zamanı özelliği ilave edildi. Artık bu uygulamayı kullananlar, ileriki bir zaman için yer aldığı konumdan çıkacak olduğu zamanı veyahut varması gereken zamanı ayarlayıp seyahat planlamasını yapabiliyor olacak. 



''Yola çıkış ile varış saati ayarlayın'' şeklindeki özellik sayesinde sürücüler yolculuklarıyla ilgili saat ve seyahat zamanlarını tahmin etmek mecburiyetinde kalmayacaklar. Planlanmakta olan yolculukla ilgili tarih ile saat girişi yapmış olan sürücüler, mesafeye bağlı bir şekilde ne zaman varacak olduğunu veyahut hangi saatte çıkmasının gerekli olduğunu da öğrenebilecek.

Google Haritalar uygulamasının masaüstü sürümü içerisinde yer aldığı mobil uygulamaları üzerinden de kullanılabilecek olan bu özellik, bir zamandır toplu taşıma araçlarıyla ilgili kullanılmaktaydı. Araç sürücülerinin kullanabilecek olduğu bu yeni özellik ise, şu anda v10.8.0 ile birlikte v10.7.1 ve de v10.6.2 beta sürümleri içerisinde kullanılabilmekte.

Google şirketinin ilave ettiği bu özelliğin bir tane  dezavantajı da var. Planlanmış olan ileri tarihe sahip bir seyahatle ilgili olarak, varış zamanını sisteme girmiş olan kullanıcının çıkması gerekli saat, o tarih ile birlikte o saatte oluşabilecek trafik sıkışıklığı bilinmediğinden dolayı bir miktar hatalı sonuçların ortaya çıkması da muhtemel. İlk önce v10.8.0 versiyonu içerisinde gözlemlenmiş olan bu yeni özellik, şu anda APK Mirror üzerinde yer alan Google Haritalar uygulaması içerisinde kullanılabilmekte.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.