Google Lens için anlık bir çeviri özelliği yolda

Google şirketi, tercüme alanı içerisindeki yeniliklerine  hiç bir şekilde hız kesmeden devam etmekte.

Google Lens için anlık bir çeviri özelliği yolda


Google şirketi, tercüme alanı içerisindeki yeniliklerine  hiç bir şekilde hız kesmeden devam etmekte.


Google şirketi, görsel tercüme teknolojisi hususunda yapmış olduğu herkesi etkileyen geliştirmelerini Google Lens isimli ürününe aktarmış olacak. Google Lens ise, yabancı dil içeren yazılara sahip fotoğrafı seçmiş olduğunuz dile çok kısa bir süre içerisinde çevirebilecek.

Bu  söz konusu teknoloji, Google Translate isimli uygulama üzerinde zaten bulunmaktaydı fakat son  ortaya çıkmış olan demoya bakıldığında bir takım yeni fonksiyonları da beraber getirmiş olduğunu açık bir şekilde göstermekte. Getirilmiş olan en önemli durumdaki özellik ise; ''dinleme'' tuşuna bastığınız zaman Lens’in, tercüme edilmesini istemekte olduğunu dilde o metni size  hızlı birş ekilde okuması ve  tam olarak hangi kelimeyi okumakta olduğunu da belirtiyor olması.

Lens projesi üzerinde çalışmakta olan profeyonel ekip, Hindistan’da yer alan erken test ekibi ile beraber çalışmakta ve geliştirilmiş olan söz konusu bu yeni teknolojinin  çok daha güçsüz telefonlar üzerine de çalışabilmesi amacıyla çok büyük bir çaba sarf ediyorlar. Google şirketinin söylemiş olduklarına bakılır ise bu  söz konusu teknoloji yalnızca 100 kilobaytlık yer kaplıyor ola.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.