Google şirketi arama sonuçlarına hangi özellikleri getirecek?

Google  şirketi Aramalara  çok daha iyi  bir şekilde haber kapsamının yanı sıra podcast desteği sağlayabilecek özel bir güncelleme gelmiş olacak.

Google şirketi arama sonuçlarına hangi özellikleri getirecek?


Google  şirketi Aramalara  çok daha iyi  bir şekilde haber kapsamının yanı sıra podcast desteği sağlayabilecek özel bir güncelleme gelmiş olacak. Dün Google I/O isimli geliştirici konferansı esnasında firmanın CEO’su görevinde bulunan Sundar Pichai, ilk defa geçtiğimiz sene piyasaya çıkartılan Google Haberler bölümünün ‘'Tam Kapsam’' ile alakalı özelliğinin artık Google Aramalara gelecek olduğunu resmen duyurdu. Bu duruma ilave bir şekilde Pichai, Google Aramalara podcast’lerin endekslenmeye başlayacak olduğunu da ifade etti.

Geçmiş olduğumuz sene Google Haberler’e bir  tane haberin  çok daha bütünsel bir görünümünü elde edebilmek amacıyla '‘Tam Kapsam’' ismi verilmiş olan yapay zekâ desteğine sahip bir özellik ilave edilmişti. Google şirketinin CEO’su görevinde bulunan Pichai ise; ''Değişik haber çeşitlerini tanımlamak amacıyla yapay zekânın öğrenimini kullanmaktayız ve sizlere türlü kaynaklardan toplanmış bilgiler ile bir tane haberin en kapsamlı durumunu da sunmaya çalışmaktayız'' ifadelerine yer verdi.

Bugün  ise Google Haberler’e bakmış olduğunuz  zaman  bu uygulama, bir  tane haberin en kapsamlı durumdaki detaylarını karşınıza özel bir çizelge biçiminde sunmakta. Bu senenin ileriki zamanları içerisinde bu söz konusu özellik Google Aramalara da gelmiş olacak. Çok daha ilginç  olan bir haberse, Google Aramalar için podcast’lerin endekslenecek olduğu. Google şirketi, podcastler’i arama motour üzerine endekslemeye başlamış olacak. Yani aslında bu da demek oluyor ki podcast’lerin artık yalnızca başlıkları değil, içerdikleri de arama sonuçlarında belirmiş olacak.


Öte yandan, internet üzerinde arama gerçekleştirenler Google şirketinin arama sonuçları üzerinde aramakta oldukları podcastler’i  kolay bir şekilde dinleyebilecek, hatta daha sonrasında dinleyebilmek amacıyla da indirebiliyor olacak.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.