Google şirketi Fuchsia konusunda açıklama yaptı

Google şirketinin Android isimli işletim sisteminin yerini alacağı açıklanan bir işletim sistemi üstünde çalışmalar yaptığı uzun bir zamandan beri tartışılmakta olan bir konu.

Google şirketi Fuchsia konusunda açıklama yaptı


Google şirketinin Android isimli işletim sisteminin yerini alacağı açıklanan bir işletim sistemi üstünde çalışmalar yaptığı uzun bir zamandan beri tartışılmakta olan bir konu. Bu konuda birkaç  tana ilginç sızıntı ortaya çıkmış durumda olsa bile Google şirketinin yeni bir işletim sistemiyle alakalı tam olarak ne seviyede bulunduğu da bilinmezliğini koruyordu. Google şirketi en sonunda yeni işletim sistemiyle alakalı konuşmaya başlamış durumda.

Google  şirketinin bir sözcüsü tarafından yapılmış olan açıklamaya bakılırsa Fuchsia ismine sahip yeni  gelevek işletim sisteminin en büyük özelliklerinden biri, bütün Google şirketine ait uygulamalarını bilgisayar ile birlikte akıllı telefon veyahut değişik bir cihaz ayırt etmeden çalıştırabilecek bir durumda bulunması. Farklı bir deyişle de Fuchsia, standart hale gelen  bir mobil işletim sisteminden daha çok, evrensel durumdaki bir işletim sistemi olarak karşımıza çıkacak.

Google şirketinden Hiroshi Lockheimer, Fuchsia işletim sistemiyle alakalı olarak '‘yeni bir Android’' veyahut '‘yeni bir Chrome OS’' şeklindeki söylemlerin tamamen yetersiz olduğunu ifade ederken, Fuchsia işletim sisteminin sadece bir mobil işlemci şeklinde görülmemesinin gerekli olduğunu, her türden form faktörüne  tamamen uygun, bütün akıllı cihazlar üzerinde çalışabilecek bir işletim sistemi olarak karşımıza çıkacağını da ifade etti.

Google şirketinin Fuchsia isimli işletim sisteminden açık bir şekilde konuşmaya başlaması  çok fazla heyecan verici bir gelişme olarak öne çıksa da Fuchsia işletim sistemiyle çalışmakta olan ilk cihazları görmek amacıyla muhtemel olarak birkaç sene daha beklememiz gerekli olacak. 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.