Google şirketi onu bir rakip olarak görmemekte

Dijital asistan pazarı içerisinde son senelerde çok büyük bir atılım göstermiş olan Google şirketi, her sene yayınlamakta olduğu senelik analiz raporları kapsamında geçmiş senelere bakılırsa çok önemli bir değişikliğe imzasını atmış oldu.

Google şirketi onu bir rakip olarak görmemekte


Dijital asistan pazarı içerisinde son senelerde çok büyük bir atılım göstermiş olan Google şirketi, her sene yayınlamakta olduğu senelik analiz raporları kapsamında geçmiş senelere bakılırsa çok önemli bir değişikliğe imzasını atmış oldu. 10 gün öncesinde CNBC tarafından bildirilmiş olan bu değişiklik, Google şirketinin artık Cortana'yı  bir rakip şeklinde görmediği yönünde yorumlanmakta.

Firmalar piyasa analizi yapmayı sürdürürken, genel bir şekilde bütün rakiplerini inceleme altına alır ve raporları da buna göre hazırlamış olur. Örnek olarak Alphabet'in yayınlamış olduğu rapor esnasında, mobilde %1 oranından daha az, bilgisayarlar içerisinde %8'den  daha az pazar payına sahip durumdaki Bing  isimli arama motoru, halen rakip listesi içerisinde yer almakta. Google şirketinin Cortana'yı liste üzerinden çıkartmış olması, öteki dijital asistanlardan geride kalmış olan Cortana'nın başarısız durumda bulunduğunu göstermekte.

Alphabet tarafından yayınlanmış olan rapora bakılırsa, geçmiş olduğumuz sene Microsoft şirketininde yer aldığı dijital asistan pazarında yer alan rakipler listesinde şu anda sadece Amazon ile Apple şirketi yer almakta. Microsoft şirketinin halen rakip olarak görülmekte olduğu alanlarda arama motorları ile birlikte kariyer platformları (LinkedIn) ve de kurumsal durumdaki bulut hizmetleri.

Google şirketinin Android tabanına sahip Samsung cihazlar üzerinde yer almakta bulunan Bixby'e karşın Samsung şirketini de rakip şeklinde listeye eklememiş olması bir başka detay. Google şirketinin Android cihazlar üzerinde kullanılmakta olan internet tarayıcılarıyla alakalı rakip listesi oluşturmamış olduğunu da ilave etmek gerekli.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.