Google şirketi özür diledi ve o uygulamayı kaldırdı

Kullanıcıların verilerini toplayabilmek amacıyla yayınlanmış olan Facebook Research isimli uygulamanın Apple dağıtım politikalarını ihlal etmesinden dolayı kaldırılmasının hemen sonrasında Google şirketinden de flaş bir hamle gelmiş oldu.

Google şirketi özür diledi ve o uygulamayı kaldırdı


Kullanıcıların verilerini toplayabilmek amacıyla yayınlanmış olan Facebook Research isimli uygulamanın Apple dağıtım politikalarını ihlal etmesinden dolayı kaldırılmasının hemen sonrasında Google şirketinden de flaş bir hamle gelmiş oldu. Google şirketinin kullanıcı verilerini toplama uygulaması olarak yayınlanan Screenwise Meter’ın Apple şirketinin kurumsal programı içinde hiç olmamasının gerekli olduğunu ifade eden Google şirketi, Apple şirketinin dağıtım politikalarını ihlal ettiğini ifade ederek platformdan kaldırılmış olduğunu resmen duyurdu.

Facebook Research isimli uygulama, 13 ila 35 yaş kullanıcılarının kitlesini hedef almaktayken, Screenwise Meter isimli uygulama tam aksine yetişkin  durumdaki bireyleri hedef almaktaydı. Kullanıcıların ise Screenwise Meter isimli programdan istedikleri zaman çıkabilecek olduklarını da açıklayan Google şirketi, Screenwise Meter isimli programın uygulamalar  veyahut cihaz içerisindeki hiçbir tane şifreli veriye erişiminin yer almadığını ifade etti. Google şirketi öte yandan Screenwise Meter’ın gönüllülük esaslı bir şekilde olduğuna vurgu yaptı.

Bir tane Google şirketinin sözcüsü ise, konu ile alakalı bir şekilde CNET'e yapmış olduğu açıklama içerisinde; ’Screenwise Meter isimli programın iOS uygulaması, Apple şirketinin geliştirici kurumsal programı dahilinde hiç bir şekilde dağıtılmamalıydı.’ ifadelerine yer verdi ve ilave etti; ’Bu  çok büyük bir hata idi, özür diliyoruz.’ Google şirketinin bu ‘hatasının’ çok hızlı bir şekilde farkına varmış olmasının en büyük sebebi ise, Apple şirketinin Facebook Research isimli uygulamasının dağıtımla ilgili politikalarını ihlal etmiş olduğunu açıklaması oldu.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.