Google şirketinden çocuklara okumayı öğreten bir uygulama

Google şirketi, küçük yaştaki çocukların okumayı öğrenebilmelerine yardımcı olabilmek amacıyla tasarlanmış olan bedava mobil uygulaması olarak öne çıkan Rivet'i beta etiketi ile beraber kullanıma sunmuş bir durumda.

Google şirketinden çocuklara okumayı öğreten bir uygulama


Google şirketi, küçük yaştaki çocukların okumayı öğrenebilmelerine yardımcı olabilmek amacıyla tasarlanmış olan bedava mobil uygulaması olarak öne çıkan Rivet'i beta etiketi ile beraber kullanıma sunmuş bir durumda. Rivet isimli uygulama, çocuklara özel olarak konuya ve de okuma seviyesine özel bir şekilde kategorize edilmiş 2000 taneden çok kitapla beraber gelmekte. Uygulama öte yandan dinleme özelliği aktif edildiği zaman çocuklara telaffuz hususunda da yardımcı olmakta.

Rivet ismine sahip bu uygulama, çocukları dinleyip yanlış bir şekilde telaffuz duyduğu zaman görsel ipuçları ile birlikte yardımcı olmakta. Eğer herhangi bir  tane kelime yanlış bir biçimde telaffuz edilir ise uygulama içerisinde yeni bir  tane ekran açılmakta ve kelimenin doğru bir şekilde telaffuz edilmesi de duyuluyor. Hemen sonrasında ise uygulama, kullanıcının tekrardan denemesini talep ediyor. Hazır olduğu zaman sayfanın geri kalmış olanı da okunmaya devam edilebilmekte.

Uygulamanın  söz konusu bu özelliği sadece Android sürümü içerisinde ve sınırlı kitapla mevcut. Yakın zaman içerisinde iOS işletim sistemi desteği ve de yeni kitapların ilave edilmesi beklenmekte. Öte yandan uygulama, şu an içerisinde ülkemizde kullanılmaya da müsait değil.

Rivet adlı uygulama, güzel tasarımının yanı sıra ilerleme tarzındaki oyunlaştırma özelliği sayesinde çocukların okumayla alakalı alışkanlıklarını geliştirmeleri için de yardımcı olabilir. Zaman içerisinde gerçekleştirilecek geliştirmeler ve  de yeni ilave edilen kitaplarla beraber daha yararlı bir uygulama olarak karşımıza çıkması da muhtemel.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.