Google şirketinden kullanıcı verileri kararı

Google şirketinin hizmetlerinden tam bir şekilde yararlanmanız amacıyla konum geçmişi ile birlikte web ve de arama etkinliklikleri benzerindeki verilerinizi Google şirketiyle paylaşmanız gerekli.

Google şirketinden kullanıcı verileri kararı


Google şirketinin hizmetlerinden tam bir şekilde yararlanmanız amacıyla konum geçmişi ile birlikte web ve de arama etkinliklikleri benzerindeki verilerinizi Google şirketiyle paylaşmanız gerekli. Burda yer alan temel problem ise, bu söz konusu verilerin Google şirketinin tarafından sonsuza kadar saklanmakta olması. Google şirketi, kaydetmiş olduğu verileri silmenize bir izin vermekte fakat bunu da her defasında manuel bir şekilde yapmanız gerekli.

Google şirketi, resmi bloğu üzerinde paylaşmış olduğu bir gönderiyle beraber kısa zaman içinde kullanıcıların bütün verilerini otomatik bir şekilde silebilecek oldukları yeni bir özellik paylaşacaklarının duyurusunu yaptı. Google şirketinin açıklamasına bakılırsa kullanıcılar, hem konumlarının geçmişi ile birlikte web etkinlikleri benzerindeki tüm verilerini Google şirketiyle paylaşıp Google şirketinin tüm etkinliklerinden tam bir şekilde yararlanabilecek, hem ise verilerinin silinmiş olduğundan emin olmuş bulunacaklar.

Google şirketi, yeni özellik paylaşıldığı zaman kullanıcılara verilerini silebilmek amacıyla 3 tane farklı seçenek sunmuş olacak. Kullanıcılar isterlerse şimdi yaptıkları gibi verilerini manuel bir şekilde silebiliyor olacaklar. Öte yandan diledikleri zaman 3 ay veyahut 18 aydan daha da eski durumdaki verilerinin Google şirketi tarafından otomatik bir şekilde silinmesini sağlamış olacaklar.

Otomatik bir şekilde etkinlik silebilme özelliğinin birkaç hafta içerisinde kullanıcıların hizmetine sunulması konusunda bir beklenti var. Kullanıcıların otomatik bir şekilde veri silmesiyle alakalı özelliğine olumlu yaklaşacak olduklarına bir şüphe bulunmuyor lakin Google şirketinin belirlemiş bulunduğu zaman seçenekleri kullanıcıları tatmin edebilecek mi bunu ön görmek olanaklı değil.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.