Google uygulaması için yeni özellikler

Google şirketinin akıllı telefonlar üzerindeki uygulamasına karanlık tema ile birlikte Face Match benzerindeki özellikler yolda.

Google uygulaması için yeni özellikler


Google şirketinin akıllı telefonlar üzerindeki uygulamasına karanlık tema ile birlikte Face Match benzerindeki özellikler yolda.

Face Match isimli özellik, salı gününde I/O 2019 kapsamında Nest Hub Max'a özel resmi bir şekilde duyuruldu. Fakat söz konusu bu özelliğin Google uygulamasına gelecek olması da bu yılın başlatından beri beklenmekteydi ve en sonunda Google uygulamasının 9.88 isimli sürümüyle beraber bu özelliğin gelecek olduğu da kesinleşti.

Google’a ait olan 9.84 sürümü ise APK Mirror içerisinde ortaya çıkmış oldu. Şu anda bilinmekte olan şeyse bu sürümün geniş  bir çapta yayımlanmamış olduğu. Geçmiş olduğumuz hafta içerisinde beta sürümü paylaşmayan Google uygulaması üzerinde, 9.88 isimli sürüm kesin versiyon şeklinde çıkmış olacak.


Face Match isimli özellikte aynı Voice Match benzerindeki yüz tanımlama özelliği gibi Android ile birlikte iOS cihazlar üzerinde Google Asistan yardımıyla kuruluyor olacak. Bir tane yüz modeli yaratıldıktan hemen sonrasında ise şifrelenecek.

Gelecek olduğu açıklanan Kişisel Referanslar özelliği sayesnde uygulama, kullanıcılarının rehberinde yer alan kişileriyle olan ilişkilerine (anne ile birlikte baba vb.) göre işaretleyebilmesine de izin veriyor olacka. Bu söz konusu menü muhtemel olarak bu yıl içinde ''aile ile sık kullanılanlar'ın yerini almış olacak.

Bataryanın performansı aktif edildiği zaman Google Arama widget’ı da karanlık temaya geçiş yapmış olacak. Bu söz konusu  özellik, kullanıcıların manuel bir şekilde ayarlamış oldukları özelleştirmeyle de aynı olacak.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.