Hackerlar biyometrik durumdaki doğrulama sistemini hackledi

Günümüz taşam şartlarında, hızla artmakta olan online güvenlik ihtiyacı amacıyla devamlı yeni çalışmalarla birlikte araştırmalar yapılmakta.

Hackerlar biyometrik durumdaki doğrulama sistemini hackledi


Günümüz taşam şartlarında, hızla artmakta olan online güvenlik ihtiyacı amacıyla devamlı yeni çalışmalarla birlikte araştırmalar yapılmakta. Parmak izimizle birlikte yüz şekillerimiz ve hatta kalp ritmimizi şifre şeklinde kullanabilecek olduğumuz teknolojiler size aslında ne kadar güvenli gözükmekte olsa bile, şimdiden güvenlik araştırması görevlileri, bir tane biyometrik doğrulama yöntemini atlatabilmeyi de başardı.

Güvenlik araştırmacılarının bir bölümü, perşembe gününde New York’ta gerçekleştirilmiş olan, orijinal ismiyle Chaos Communication Congress  esnasında, bir tane biyometrik doğrulama yöntemini atlatabilmeyi aşarmış olduğunu açıkça ifade etti.

atlatmış oldukları doğrulama yöntemi, avucunuzda yer alan damarları şifreniz bir şekilde kullanabilen bir yöntem. Daha fazla kapılar veyahut benzeri alanları koruyabilmek maksatlı kullanılmakta olan bu yöntemin, görünüşe bakılır ise atlatılması olanaklı.

Araştırmacılar, bu bahsi geçen yöntemi atlatabilmek amacıyla sahte bir tane el modeli hazırlığı yaptılar. Kabul edilmiş olan damar şemasını bir kalıp durumuna getirdikten hemen sonra, üzerine balmumu dökmüş olan araştırmacılar, bu yaptıkları sahte elle birlikte damarlarınızı şifre şeklinde kullanmakta olan avuç içini tarama yöntemini atlatmayı başarmış oldular.

''Avucumuzun içerisinde yer alan damarları nasıl görebilecekler de modelini oluşturacaklar?'' şeklinde bir düşünceye kapılmış durumda bulunabilirsiniz lakin, araştırmacılar bu bahsi geçen modeli nasıl elde etmiş olduklarını da açıkça anlattı. Bir tane SLR fotoğraf makinesiyle, hedef şahsın avucunu çekip, infrared filtreyi kaldırdıktan  hemen sonra damarın şemasını açık bir şekilde çıkartmışlar.

Üstelik yapılmış olan açıklamaya bakılırsa, 5 metrelik bir uzaklığa kadar çekilmiş resimlerde damar şeması çıkartılabilmekte.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.