HTC şirketinin çöküşü devam ediyor

2019 senesinin başlangıcı HTC şirketine hiç bir şekilde iyi gelmemiş gibi gözüküyor.

HTC şirketinin çöküşü devam ediyor


2019 senesinin başlangıcı HTC şirketine hiç bir şekilde iyi gelmemiş gibi gözüküyor. Bir dönemlerdeki en popüler markalar arasında yer alan HTC şirketinin çökmesi ekonomik bir şekilde 2003 senesinde başlamıştı lakin uzun seneler boyunca devam eden bu düşüşün ekonomik bir şekilde en kötü durumda bulunduğu dönem 2019 senesinin Ocak ayı olarak görüldü.

Firma, 2019 senesinin ilk ayı içerisinde toplam olarak 32,7 milyon dolar tutarında bir gelir elde etmeyi başardı. Geçmiş olduğumuz sene tam da bu dönem içerisinde 110 milyon dolar tutarında gelir elde etmiş durumdaki firmanın, 1 sene içinde %70 oranında bir düşüş yaşamış olduğu da resmi bir şekilde doğrulanmış oldu. Bu  bahsi geçen düşüş oranı aylara bölündüğü zamanda aylık %25 oranında bir düşüş firmayı karşılamış oluyor.

Aslında yine firmanın umudu tükenmiş bir durumda değil. Firmanın sözcüleri, 2019  senesinin hedefi şeklinde yeni amiral gemisi modellerinin ve orta sınıfta yer alan akıllı telefonlarının üretilmesine odaklanıp pazar payını tekrardan kazanmayı belirlemiş olduklarını ifade ettiler. Tayvan merkezli olarak sektörde yer alan firmanın yeniden sektör içerisinde ismini duyurması herkesi  çok fazla mutlu edecektir fakat bu kadar büyümüş bir sektöre tekrardan dönebilmeleri amacıyla çok daha değişik bir strateji izlemeleri gerekli olacak.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.