Huawei şirketi 1 milyar dolar tutarında bir yatırım arayışında

Amerika Birleşik Devletleri ve Çin arasında yer alan gerilim artmaya başladıkça, Huawei şirketi işleyişine devam edebilmek amacıyla finansman arayışına girmiş oldu.

Huawei şirketi 1 milyar dolar tutarında bir yatırım arayışında


Amerika Birleşik Devletleri ve Çin arasında yer alan gerilim artmaya başladıkça, Huawei şirketi işleyişine devam edebilmek amacıyla finansman arayışına girmiş oldu. Firma, çok küçük bir grup insandan 1 milyar dolar tutarındaki bir yatırım bekleyişi içine girmiş durumda. Bu söz konusu finansmanın arayışı Huawei şirketi için yasaklanmadan sonra gelişmiş olan ilk büyük yatırım testi de diyecek olabiliriz. İsim vermeyi istemeyen firmanın çalışanlarından gelmiş olan duyumlardan bazıları ise, Huawei şirketinin bu söz konusu yatırım hususunda 5 ila 7 senelik bir vade planlamış olduğu şeklinde.

Şu an içerisinde hiçbir şey tam bir şekilde net değil. Huawei şirketi hususundaki bütün gelişmeler halen tartışmaların ilk aşamalarında. Konularda içerisinde sözü geçen pek çok iddia ile karar ilerki dönemde de değişebilir. Finansman konusuyla alakalı olarak aynı şeyler geçerli durumda fakat bu hususta bir anlaşmaya varılır ise bir takım şeyler kesinleşecektir. Katılımcı durumdaki bankalar, Huawei şirketinin kredi fiyatlandırması benzerindeki etkenler gelecek zamanlar içerisinde firmanın finansal gücünü açığa çıkartmış olacak bir takım ipuçları vermiş bulunacaktır.

2018'e ait senelik raporuna bakılır ise Huawei şirketi, Aralık ayından itibaren 5,3 milyar dolar tutarındaki bir teminatsız banka kredisine sahip durumdaydı. Aynı zaman içerisinde firma, toplamdaki borçlanma oranının yaklaşık olarak 2,6 katı  kadar da nakide sahip.

Huawei şirketinin bu en son finansman bulma konusundaki girişimi, 5 tane Çin bankasından tam olarak 2 milyar dolar tutarında bir kredi aldıktan sonra gerçekleşmekte. Eylül ayı içerisine firma, pek çok uluslararası 10  tane bankadan 1,5 milyar dolar tutarında bir birikim elde etmeyi başardı.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.