Huawei şirketi 1 tane fabrikasında üretimi sonlandırdı

Amerika Birleşik Devletleri ile Çin arasında meydana gelen gerilimden en fazla nasibi almış şirketlerden biri olan Huawei şirketi, montaj fabrikalarından bir tanesinden, en az 1 tane bölümü durdurmuş oldu.

Huawei şirketi 1 tane fabrikasında üretimi sonlandırdı


Amerika Birleşik Devletleri ile Çin arasında meydana gelen gerilimden en fazla nasibi almış şirketlerden biri olan Huawei şirketi, montaj fabrikalarından bir tanesinden, en az 1 tane bölümü durdurmuş oldu. Nikkei gazetesi içerisinde yer alan bu habere bakıldığında, Huawei şirketinin Çin içerisindeki ana fabrikasında telefonla beraber öteki cihazların üretimini 2. bir karara kadar durdurulması konusunda talimat verilmiş olduğundan söz edildi.

Gazete içerisinde yer alan habere bakıldığında, üretimin durdurulmasıyla alakalı nedenin ''devam eden ticari savaş'' bulunduğu ve tesisin yeniden ne zaman üretime geçecek olduğunun henüz bilinmemekte olduğu bilgileri de yer alıyor.

Amerika Birleşik Devletleri ve Çin arasında meydana gelen ticari savaşın en yoğun bir şekilde hissedilmekte olduğu cephe Huawei şirketiyle alakalı Trump, fazlasıyla tehlikeli ifadelerine yer vermişti. Amerika Birleşik Devletleri'nin Başkanı, daha sonrasında yapmış olduğu açıklamalar içerisinde Huawei şirketiyle olan problemlerin Çin'le gerçekleştirilecek bir anlaşmayla çözülebileceğinden söz etmişti.

Çin firmalarının arasında Huawei şirketi hariç yaralar almış bir başka firma da ülkenin en büyük yarı iletken üreticilerinden bir tanesi olan Semiconductor Manufacturing International Corp şirketi olarak öne çıkıyor. Firmadan yapılmış olan açıklama içerisinde 3 Haziran tarihinde New York borsasından çekilecek olduğu da resmen açıklandı. Çekilme nedeni olaraksa borsa içerisinde listeleme maliyetleri ile birlikte uyum sorunları gösterildi.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.