Huawei şirketinden yeni bir patent

Huawei şirketi, telefon teknolojisi üzerindeki eksantrik yenilikleri genel olarak alt markalarının ilgilenmesi amacıyla bırakmış durumdaki bir marka

Huawei şirketinden yeni bir patent


Huawei şirketi, telefon teknolojisi üzerindeki eksantrik yenilikleri genel olarak alt markalarının ilgilenmesi amacıyla bırakmış durumdaki bir marka. Aslında yine bu durum, Huawei şirketinin çok ilginç şeyler peşinde bulunmadığı anlamına da gelmemekte. Markanın gündemi içerisinde telefonun arka kısmına yerleştirilecek kare bir tane ''özçekim ekranı'' bulunuyor.

2 ekranı bulunan telefonlar, sektör içerisinde yeni bir solukta değil. ZTE  şirketinin nubia X modeli ve vivo NEX Dual Display Edition modelinin bu soluğun en son örneklerinden olduğunu da  bilmekteyiz. Aslında yine Huawei şirketinin ilham almış olduğu cihaz bunlardan daha da eski gibi, bu bahsi geçen telefon 2017 senesinde Meizu PRO 7 ismiyle karşımıza çıkmıştı.

Patente bakılır ise, yeni Huawei markalı telefonunun üst yarısını kaplamakta olan, yatay 3'lü kamera dizisinin hemen alt kısmında bulunan kare biçiminde 2. bir ekran yer alıyor. Bu bahsi geçen kare ekran, arka kısımda bulunan 3'lü ana kameralarla öz çekim yapabilmek amacıyla çok daha etkili bir ''ayna'' olabilecek kadar büyük fakat nubia X ya da NEX DDE benzerinde tam bir 2. ekran deneyimi sağlayabilecek kadarda geniş durumda değil.

Patent, öte yandan çok ilginç bir 3'lü kamera diziliminine de dikkat çekmekte. Kameralardan en az bir tanesinde periskop tarzında bir yaklaşma objektifi barındıracak olduğunu da düşünmüş olduğumuz kare bir lens bulunuyor. Buna benzeyen bir başka kameranın, firmanın yeni amiral gemisi modeli olarak öne çıkan P30 Pro modeliyle beraber piyasaya çıkması konusunda bir beklenti var.

Arka kısmında özellikle de  özçekimler amacıyla değişik bir ekran barındırmakta olan bir telefonun ön bölümünde de ana ekrandan farklı hiçbir şey bulunmaması beklenebilir, sadece ana ekranın en üst bölümünde 3D yüz taraması gerçekleştirecek ufak bir tane lens daha bulunmakta.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.