Huawei şirketinin güvenlik açıklaması kullanıcıları rahatlattı

Google şirketinin Huawei şirketine ait Android lisansını askıya almış olmasının sonrasında Huawei şirketinden de ilk resmi açıklama gelmiş oldu.

Huawei şirketinin güvenlik açıklaması kullanıcıları rahatlattı


Google şirketinin Huawei şirketine ait Android lisansını askıya almış olmasının sonrasında Huawei şirketinden de ilk resmi açıklama gelmiş oldu. Çin asıllı firma, yapmış olduğu açıklamayla beraber hali hazır birş ekilde piyasada yer alan Huawei ile birlikte Honor markasına sahip akıllı telefonlarıyla tabletlerin güvenlik güncellemelerinin yanı sıra hizmetleri almayı sürdüreceklerinin duyurusunu yaptı.

Bu söz konusu açıklama, dünyanın genelinde on milyonlarca sayıdaki  Huawei  şirketi kullanıcısının rahatlamalarına sebep olsa bile yeni nesilde karşımıza çıkacak Huawei  şirketine ait telefonların akıbetinin  tam olarak ne olacağı da halen bilinmemekte. Huawei şirketi, dünya üzerindeki en büyük akıllı telefon pazarı olarak öne çıkan Çin içerisinde Google Play Hizmetleri erişimi yer almayan cihazlar zaten piyasaya çıkartıyor fakat bu söz konusu cihazların global pazar içerisinde kabul görmesi ise fazlasıyla düşük  bir ihtimal.

Huawei şirketi, açıklaması içerisinde '‘Dünya üzerinde yer alan Huawei şirketinin kullanıcıları için en iyi deneyimleri sunabilmek amacı ile güvenli ve de devam ettirilebilir bir yazılım ekosistemi inşa etmeye ara vermeden devam edeceğiz.'' ifadelerine yer vererek Android işletim sistemi lisansının askıya alınmış olmasına karşılık bir şekilde kendi yazılım çözümlerini devreye sokacak olduğunun sinyalini da açıkça vermiş oldu.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.