iOS işletim sistemi yanlışlıkla yapılan üyelikleri engelleyebilecek

iOS işletim sistemli cihazlar içerisinde, uygulamaların içinde karşınıza çıkmış olan ve yanlışlıkla onaylayıp üye olmanıza sebep olan bir problem, özellikle de Touch ID bulunan cihazlarda uzun bir süredir var

iOS işletim sistemi yanlışlıkla yapılan üyelikleri engelleyebilecek


iOS işletim sistemli cihazlar içerisinde, uygulamaların içinde karşınıza çıkmış olan ve yanlışlıkla onaylayıp üye olmanıza sebep olan bir problem, özellikle de Touch ID bulunan cihazlarda uzun bir süredir var. aslına bakılırsa Touch ID kullanıp aboneliklere giriş yapabilmek çok büyük  bir kolaylık ancak bu durumdan faydalanmayı isteyen bazı uygulamalar da yok değil.

Kullanıcılar üyelik istemekte olan pencerelerle karşılaştıkları zaman Home tuşuna basıp geri dönmeyi istiyorlar. Ancak bazen Touch ID devreye girip kimlik doğrulaması yaparak, kullanıcının ekran üzerinde belirmiş olan üyelik isteğine onay vermesine sebep olabilmekte. Geliştiricilerden bazıları gizli taktiklere başvurup uygulamalarına üye kazandırabilmeye çalışmaktalar çalışıyorlar. Uygulamalardan bazıları ise çok daha karmaşık bir dizayn kullanmakta. Bazı uygulamalarda ücretsiz deneme süreci vererek birkaç gün içinde tam üyeliği aktif edebilmekte.

‘'Üyeliği Onayla’' isimli özellikle beraber kullanıcılar bu tarzdaki kazalardan daha iyi korunabilir. En azından iOS işletim sisteminin kullanıcıları yanlış bir şekilde bir yerlere üye olmaktan korunabilmiş olur.

Apple şirketi, Şubat ayı içerisinde iOS geliştiricilerine özel olarak kullanılmakta olan kurallarda güncelleme yaptı. Yeni kurallara bakılırsa geliştiriciler uygulamaları içerisinde üyelikle ilgili olarak gerekli ücreti açık bir şekilde belirtmek mecburiyetindeler. Apple şirketi bunun sayesinde yanlışlıkla üye olma benzerindeki durumları da en aza indirebilmeyi istiyor.


İsteyip veyahut yanlışlıkla üye olsanız dahi isterseniz iPhone’da yer alan ya da iPad’te yer alan Ayarlar bölümünden, iTunes & App Store menüsü içerisinden Apple ID’nizi görüntüleyip bütün  üyelikleri de hemen iptal edebilirsiniz.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.