iOS uygulaması üzerindeki WhatsApp'ta çok kritik bir açık

Dünya üzerindeki en popüler duruma gelen anlık mesajlaşma uygulamalarından WhatsApp, çok ilginç bir hatayla karşı karşıya.

iOS uygulaması üzerindeki WhatsApp'ta çok kritik bir açık


Dünya üzerindeki en popüler duruma gelen anlık mesajlaşma uygulamalarından WhatsApp, çok ilginç bir hatayla karşı karşıya. Bilmekte olduğunu gibi WhatsApp platformu, geçmiş olduğumuz haftalarda iOS uygulaması için Face ID ile birlikte Touch ID desteğini getirmiş durumdaydı. Böylelikle WhatsApp uygulamasının kullanıcıları, cihazı farklı biri kullansa bile WhatsApp uygulamasının gizliliğinden şüphe etmelerine hiç bir şekilde gerek kalmamaktaydı.

Lakin Reddit üzerinde bir kullanıcı olduğu açıklanan de_X_ter tarafından keşfedilmiş hataya bakılır ise bu Face ID ile birlikte Touch ID desteği bazı zamanlar çalışmamakta. Eğerki WhatsApp uygulamasının biyometrik güvenlik ayarı içerisinde ‘'hemen’' seçeneğinin yerine ‘'1 dakika’' veyahut '‘15 dakika’' benzerinde değişik bir seçeneği işaretlemek isterseniz iOS Paylaşım ekranı üzerinde Face ID veya Touch ID doğrulaması hiç bir şekilde istenmemekte. daha da fazlası, eğerki iOS Paylaşım ekranı üzerindeyken ana sayfaya dönmek isterseniz uygulamayı yeniden açma esnasında kimlik doğrulaması da istememekte.

WhatsApp platformunun bir tane sözcüsü ise, Gadgets 360’a yapmış olduğu açıklama içerisinde bu problemin farkında olduklarını ve en kısa zaman içerisinde çözecek olduklarını da açıkça dile getirdi. Bahsi geçen bu hatanın WhatsApp uygulamasından mı yoksa iOS işletim sistemi içerisinden mi kaynaklanmakta olduğu bilinmiyor fakat muhtemel olarak WhatsApp platformu, bu hatayı giderebilmek amacıyla çok hızlı bir güncelleme paylaşacaktır.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.