iOS üzerindeki WhatsApp için Face ID ile Touch ID doğrulaması özelliği

Sosyal medya üzerindeki en popüler uygulamalarının ilk sırasında WhatsApp yer alıyor. Mesajlaşmanın popüler durumdaki uygulaması, son dönemler içerisinde Facebook platformunu da geride bırakmayı başarmış idi.

iOS üzerindeki WhatsApp için Face ID ile Touch ID doğrulaması özelliği


Sosyal medya üzerindeki en popüler uygulamalarının ilk sırasında WhatsApp yer alıyor. Mesajlaşmanın popüler durumdaki uygulaması, son dönemler içerisinde Facebook platformunu da geride bırakmayı başarmış idi. Uygulamanın iOS işletim sistemindeki sürümüne de yeni güncellemede bir takım özellikler ilave edildi.

Yeni gelmiş olan güncelleme aslında Touch ID ile birlikte Face ID özelliğini bir güvenlik katmanı şeklinde WhatsApp uygulamasına ilave edecek olsa bile bu özelliklerin kullanılması kısıtlı bir halde. Ana uygulama içerisine erişim sağlandıktan sonra, özel mesajlaşmalara girmek için farklı farklı Face ID veyahut Touch ID kimlik doğrulaması yöntemi kullanılmamakta.

Uygulamaya gelmiş olan en son güncelleme v2.19.20’de bu bahsettiğimiz yeni özellikler yer alıyor. Uygulamanın dağıtım işlemleri başlamış bir halde fakat cihazların ne kadarlık bir hızlı güncellenecek olduğu konusunda bir bilgi yok.

Uygulamaya güncelleme yaptıktan sonra, Ayarlar menüsünden Hesap bölümüne, ordan ise Gizlilik bölümüne girip Face ID ile birlikte Touch ID ayarı yapabilmek olanaklı. Ekran Kilidi sekmesi içerisinde yer almakta olan ''Touch ID Gerekli'' ya da ''Face ID Gerekli'' şeklindeki seçenekleri açıp kapatarak özelliği kullanabilmek olanaklı oluyor.

Hızlı cevaplarla birlikte bildirimler, Touch ID ile Face ID aktif bir durumda olsa bile kullanılabilir olmayı sürdürmekteler. Bu gelmiş olan yeni güvenlik katmanı ise, sadece uygulamayı açabilmek amacıyla gerekli. Yeni güncelleme içerisinde farklı bir özellik ise göze çarpmamakta. Android işletim sisteminde yer almayan bu özelliğin, Android işletim sistemli telefonlara tam olarak ne zaman gelecek olduğu da bilinmiyor. Özelliğin ayrıca Android işletim sistemli telefonlara hiç bir şekilde gelmeme gibi bir ihtimali de bulunuyor.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.