Microsoft Office içine yeni versiyon duyurusu yapıldı

Microsoft şirketine ait olan Microsoft Office 1901 isimli versiyonu resmen duyuruldu. Yeni Office programlarıyla birlikte kullanıcılar bir çok yeni özelliği de aktif bir şekilde kullanabiliyor olacak.

Microsoft Office içine yeni versiyon duyurusu yapıldı


Microsoft şirketine ait olan Microsoft Office 1901 isimli versiyonu resmen duyuruldu. Yeni Office programlarıyla birlikte kullanıcılar bir çok yeni özelliği de aktif bir şekilde kullanabiliyor olacak.

İlk geleceği açıklanan özellik, PowerPoint ile birlikte Word için geçerli durumda bulunan mention özelliği ''@mention'' olarak açıklanmış burumda. Bu özellikle birlikte öteki kullanıcılar, misal iş arkadaşlarınız veyahut birlikte ödev yapmakta olduğunuz sınıf arkadaşlarınız, girecek oldukları bilginin tam bir şekilde nerede gerekli durumda bulunduğunu da görebilecekler.

@mention isimli destek, özellikle beraber yazılmış olan metinlerde ve birden çok kişinin üstünde çalışmakta olduğu dosyalarda kullanıcıların belirli Word ile birlikte Excel ve de PowerPoint verilerine erişebilmeleri amacıyla yararlı olacak. Bu özellikle birlikte dokümanlara yorum ilave edilmesi de sağlanmış oluyor. Özellik Excel’e içerisine de ilave edilecek.

Şirket bahsi geçen bu durumu, ''Yakın bir zaman içerisinde üstünde çalışmakta olduğunuz bir dosyayı mı aramaktasınız? Dosya > Ana sayfa içerisinde yer alan arama çubuğuna sadece birkaç anahtar sözcüğü yazdığınız zaman dosyayı bulsun.'' şeklinde açıklamakta.

İlave bir şekilde, Office versiyon 1901 bir takım ek erişilebilirlik seçeneklerini de üzerinde barındıracak. Artık Review (Önizleme) isimli özellikten Check Accessibility (Erişilebilirliği Kontrol Et) şeklindeki seçenekle dosyalarınızın erişilebilirlik durumunu kolay bir şekilde kontrol edebiliyor olacaksınız.

Outlook içerisinde de 2 tane yeni güncelleme görmüş olacağız. İlki, uygulamada artık GIF desteği yer alacak, böylelikle de maillere animasyon bulunan görüntüler ilave edebilmek olanaklı olacak. 2. de mesajların şifrelenmesini ayarlayabilmeyi artık mümkün kılabilecek olan encryption (şifreleme) isimli özelliği. Emaillerin gizliliklerini Ayarlar > Şifreleme sekmesi içerisinden ayarlayabilmek olanaklı olacak.

Yeni gelecek özellikler şu an içerisinde Office 365 abonelerinin kullanımlarına açılmış bir halde. Geri kalmış olan kullanıcılar bu özelliklere gelecek dönem içerisinde sahip olabilecekler.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.