Microsoft şirketinden Internet Explorer kararı

Microsoft şirketi, kullanıcılarına  çok daha güncel  durumdaki uygulamalarını kullandırabilmek amacıyla değişik yöntemleri deniyor olsa bile Internet Explorer isimli tarayıcı Windows 10 işletim sistemi üzerinde hala kullanılabilir bir durumda.

Microsoft şirketinden Internet Explorer kararı


Microsoft şirketi, kullanıcılarına  çok daha güncel  durumdaki uygulamalarını kullandırabilmek amacıyla değişik yöntemleri deniyor olsa bile Internet Explorer isimli tarayıcı Windows 10 işletim sistemi üzerinde hala kullanılabilir bir durumda. Fakat Microsoft Edge isimli tarayıcının çıkması ile beraber Microsoft şirketi de, kullanıcılarını Microsoft Edge  tarayıcısını kullanmaları amacıyla zorlamakta. Uyumluluk hususunda bir takım engeller oluşturmakta bulunan Internet Explorer tarayıcısı da şu anda devamlılığını halen sürdürmekte.

Microsoft şirketi, Internet Explorer isimli tarayıcısının kuruluşlara özel olarak çok değerli bir araç olduğunu kabul ediyor olsa bile zaman içerisinde Internet Explorer’ın çok daha fazla güncellemeye ihtiyaç duyacak olduğunu ve kullanıcıların artık çok daha modern durumdaki tarayıcıları tercih etmelerinin gerekmekte olduğunu da açıkça vurguladı.

Microsoft şirketinin mühendislerinden Chris Jackson, konu ile alakalı olarak yapmış olduğu açıklama içerisinde ''Görünmekte olduğu gibi Internet Explorer  aslında bir uyumluluk çözümüdür. Yenilenen internet standartlarını destekleyebilecek güncellemeleri Internet Explorer tarayıcısına getirmemekteyiz. Pek çok site halen problemsiz bir biçimde çalışıyor olsa bile geliştiriciler de artık yenilikleri Internet Explorer üstünde test etmemekte. Yeni ve çok daha modern durumdaki tarayıcıları tercih etmekteler'' şeklindeki ifadelerine yer verdi.

Görünüşe bakılır ise Microsoft şirketi, kullanıcıların Chromium tabanına sahip tarayıcıyı kullanmaları amacıyla elinden gelen herşeyi yapmakta. Firmanın yapmış olduğu açıklamaya bakılır ise yakın bir tarihte önizleme sürümü çıkartılacak olması da planlanmakta.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.