Microsoft'tan Hololens 2 tanıtımı konusunda açıklama

Yazılım devlerinden biri olan Microsoft şirketi, Windows telefon üretilmesini iptal ettiğinden bu yana Mobil Dünya Kongresi'ne hiç bir şekilde katılım göstermemekteydi.

Microsoft'tan Hololens 2 tanıtımı konusunda açıklama


Yazılım devlerinden biri olan Microsoft şirketi, Windows telefon üretilmesini iptal ettiğinden bu yana Mobil Dünya Kongresi'ne hiç bir şekilde katılım göstermemekteydi. Firma, bu yıl Barcelona içerisinde  gerçekleştirilecek kongrede bir basın toplantısı yapacak olduğunu duyurunca ise söylentiler hızlı bir şekilde çoğalmış oldu.

Mobil Dünya Kongresi önümüzdeki ay Barcelona içerisinde gerçekleştirilecek. Teknoloji dünyasının tarafından büyük bir ilgi ile beklenmekte olan bu kongre, Microsoft şirketinin yapmış olduğu açıklamayla beraber çok daha merak uyandıran bir hal almış oldu. 24 Şubat Pazar gününde kongre içerisinde bir basın toplantısı düzenleyecek olduğunu açıklayan yazılım devi, firmanın CEO'su görevinde bulunan Satya Nadella ile birlikte HoloLens 2 projesine bulunan katkılarıyla tanınan Alex Kipman'ın da toplantı içerisinde yer alacağını duyurdu.

Toplantı  çok fazla merak uyandırmaya yetmekteyken, Alex Kipman'ın adının geçmiş olması HoloLens 2 ürünüyle alakalı bir duyuru olacağı konusundaki ihtimallerini arttırmış oldu. Senelerdir yeni jenerasyondaki HoloLens üstünde çalışmalar yapmakta olduğu bilinen firmanın, daha fazla geniş görüş açıya sahip ve konforlu bir cihazı piyasaya sunacak olması beklenmekte. Geliştirilmiş durumdaki  yapay zeka teknolojisiyle beraber performansının arttırılacak olduğu da bilinen cihazla alakalı olarak, Qualcomm şirketinin Snapdragon 850 isimli işlemcisiyle beraber geleceğine yönelik dedikodular bulunuyor.

Microsoft konuyla alakalı olarak  fazlasıyla ketum davranmaktayken, teknoloji dünyası da basın toplantısının HoloLens 2 isimli ürünün tanıtımıyla alakalı olacağı hususunda fazlasıyla emin gözükmekte. Şubat ayı içerisinde gerçekleştirilecek olan basın toplantısı kapsamında, aynı zaman içerisinde Microsoft şirketinin 2019 senesi bulut teknolojileriyle alakalı planları da paylaşılmış olacak.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.