Mortal Kombat 11 üzerindeki çok eğlenceli Toy Story sürprizi

Video oyunları üzerinde şakalar yapılmasına  çok alışkın bir durumdayız.

Mortal Kombat 11 üzerindeki çok eğlenceli Toy Story sürprizi


Video oyunları üzerinde şakalar yapılmasına  çok alışkın bir durumdayız. Bazen konulardan tamamen alakasız birş ekilde oyuncuya şakalar yapılmaktadır, bazı durumlarda oyun içinde yer alan farklı bir şeye, bazı durumlarda da popüler hale gelen kültür ögelerine. Mortal Kombat isimli yapım ise iş gönderme yapmaya ve birde sürpriz yumurtalar koymaya geldiğinde rakiplerinin fazlasıyla daha önüne geçmiş durumda.

Seriye ait son oyun içerisinde yer almış bir tane sahne, Toy Story serisine özel bir gönderme içermekte. Johnny Cage’e ait zafer pozlarından birinde kendi aksiyon figürü ile oynamış olduğunu görmekteyiz. Aksiyon figüre yaklaştığınızda da figürün sol ayağının alt kısmında Cassie yazmış olduğu açık bir şekilde ortaya çıkmakta. Cassie ise, Johnny’nin kızına koymuş olduğu isim.

Toy Story serisi içerisinde de Andy adını benzeyen bir biçimde Woody’nin ayağının alt kısmına yazmıştı. Belki de oyun tarihindeki en bariz sürpriz yumurtası aslında bu değil ancak fazlası ile güzel bir referans.

Oyun içerisinde yer almış bir çok sürpriz yumurta arasında farklı Disney referansları da mevcut. Bu söz konusu referanslarla birlikte şakaların  çok büyük bir bölümü de Frozen isimli filme göndermeler yapmakta. Bir tane oyunun kalitesini ise bu türdeki şeyler belirlemiyor olsa bile oyuna fazladan tat katmakta olan küçük ve havalı detaylar şeklinde çok fazla göze çarpmaktalar.

Mortal Kombat 11 isimli yapım şu an içerisinde PS4 platformu ile birlikte Xbox One platformu, Nintendo Switch platformu ve bilgisayar üzerinde oynanabilmekte.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.