Netflix çok büyük bir kayıp yaşayabilir

Dünya üzerindeki en popüler durumdaki film ile birlikte dizi izleme platformlarından Netflix, ülkemiz içerisinde fazlasıyla yaygınlaşırken, Amerika Birleşik Devletleri'nin artık evde yer alan televizyonların vazgeçmesi zor bir parçası olmaya başlamış durumda.

Netflix çok büyük bir kayıp yaşayabilir


Dünya üzerindeki en popüler durumdaki film ile birlikte dizi izleme platformlarından Netflix, ülkemiz içerisinde fazlasıyla yaygınlaşırken, Amerika Birleşik Devletleri'nin artık evde yer alan televizyonların vazgeçmesi zor bir parçası olmaya başlamış durumda. Bu hızlı yükseliş ise Netflix platformunun 2018 senesindeki raporuna damgasını vurmuş.

2018 senesi içerisinde bir önceki seneye kıyas ile %35  oranında bir büyüme sağlanması başarılırken, kısa zaman öncesinde Netflix’in bütün üyelik paketleri içerisinde fiyat arttırmaya gidecek olduğu açıklandı. İnsanların her ay ödeme yaptıkları ücrete  sadece birkaç dolar daha ilave edilmesinden rahatsız olmayacağı konusunda bir düşünce olabilir, fakat yapılmış olan araştırmalar ise bunun tam aksini göstermekte.

Araştırma firmalarından biri olan The Diffusion Group şirketi, Netflix üzerindeki abonelerinin fiyat artmasına verecek olduğu tepkiyi öğrenebilmek amacıyla için bir anket yaptı. %8’lik bir bölüm 1 dolar tutarındaki fiyat artışından sonra aboneliği iptal edecek olduğunu ifade ederken, %8’lik bir bölümde daha düşük fiyata sahip pakete geçiş yapacağını belirtti.

Fiyat içerisinde 3 dolar tutarında bir artış yapılması halinde insanların verecek olduğu tepki sorulduğu zamanda, %16’lık bir kısmı aboneliği iptal edecek olduğunu, %22’lik bir kısmı da daha düşük fiyata sahip bir pakete geçiş yapacak olduğunu ifade etti.

Netflix platformunun her üç paketi içerisinde yapacak olduğu zam ise, %12.5 ila %18 arasında  bir değişkenlik göstermekte. %8 oranındaki bir kısmın aboneliğini iptal etmiş olduğunu düşündüğümüz zaman, bu Netflix platformunun 4.6 milyon tane abonesini yitirmesi anlamına gelmekte.

Tabii ki de, bunlar yalnızca bir araştırmanın sonuçları. İnsanların % kaçlık bir kısmının fiyat artışından sonra aboneliğini iptal edip etmeyecek olduğunu ya da Netflix platformunun bu konuyla alakalı bir düzenlemeye gidip gitmeyecek olduğunu şu an içerisinde bilmemekteyiz.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.