NFC desteğine sahip telefon üretmeyi azaltma kararı aldılar

NFC bir başka ismiyle Near Field Communication (Yakın Alanların İletişimi), pek çok orta düzeyle birlikte amiral gemisi telefonlarda bulunan, günlük yaşamda fazlasıyla yararlı bir teknoloji olarak öne çıkmaktadır.

NFC desteğine sahip telefon üretmeyi azaltma kararı aldılar


NFC bir başka ismiyle Near Field Communication (Yakın Alanların İletişimi), pek çok orta düzeyle birlikte amiral gemisi telefonlarda bulunan, günlük yaşamda fazlasıyla yararlı bir teknoloji olarak öne çıkmaktadır. NFC kullanılarak PoS makinelerinden kolay bir şekilde ödeme işlemi yapabilir, Bluetooth desteği bulunan cihazlarınıza dokunup hemen bağlanabilirsiniz.

NFC, dünyanın tamamında çok fazla sevilen ve kullanılmakta olan bir uygulama olarak bilinse bile Asya bölgesi içerisinde çok fazla talep görmemekte gibi gözükmekte. Asya'da yer alan önemli teknoloji markaları da artık  çok daha az  bir miktarda NFC desteği bulunan akıllı telefon üretmeye başlamış oldu.

ScientaMobile'nin yayınlamış olduğu rapora bakılır ise, dünya üzerindeki en önemli akıllı telefon üreticilerinden 4 tanesinin NFC'den uzaklaşmış olduğu açık bir şekilde ortaya çıkmış oldu. Bu bahsi geçen markalar ise Xiaomi ile birlikte LG, Alcatel ve de OPPO markası. 

Bu söz edilen 4 tne markanın haricindeki öteki bütün markaların NFC kullanılmasını artırmış durumda bulunması da çok şaşırtıcı gözükmekte. Çin ile birlikte Hindistan benzerindeki ülkeler içerisinde NFC kullanımının yerine QR Kod teknolojisinin yaygın  bir durumda olması, markalarında NFC özelliğine sahip telefon üretilmesini azaltması konusunda bir pay sahibi olarak görülebilir. Bu aynı zaman içerisinde ekonomik yöndende markaların kar edebilmesi anlamına gelmekte.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.